Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez Mahallesi’nin karşısında yer alan Suriye sınırı boyunca dev beton duvar örülmeye başlandı. Edinilen bilgilere göre, Reyhanlı merkezinde yapılan beton blokların boyu 3 metre eni ise 2 metre olarak yapılıyor. Suriye sınırına döşenecek olan beton blokların her birinin ağırlığı 7 ton olduğu öğrenildi.
Suriye sınırına örülen beton duvarı, Hatay Valiliği ile birlikte (TSK) bağlı 2. Hudut Alay Komutanlığı tarafından yaptırılıyor. İlk etapta beton duvarın 8 kilometre uzunluğunda yapılacağı belirtildi.
Bu arada, geçtiğimiz yıl Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı Mahallesi’nde ise, 30 santimetre kalınlığında, yüksekliği 2 metreyi bulan beton bloklardan oluşan bin 200 metre uzunluğunda duvar çekilmişti.
ECEVİT CEMİLOĞLU