Gündem
  • 26.6.2012 12:04

Suriye'de 1 manga asker!..

İki ülke arasında yaşanan gerginliğin ardından kalenin bundan sonraki akıbeti ve görev yapan Türk askerinin durumunun ne olacağı ise merak konusu haline geldi.

'Askerlerimize dokunmazlar'

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Caber Kalesi'nde 1 manga Türk askerinin sembolik olarak görev yaptığını söyledi:

- SEMBOLİK GÖREV: "1 Manga asker 10-11 kişiden oluşur. Bir çatışma veya savaş durumu olacağını sanmıyorum. Varsayalım ki böyle bir durum oldu, kaledeki personele zarar verileceğini düşünmüyorum. Oradaki askerlerimiz sembolik olarak görev yapıyorlar.

- CESARET EDEMEZLER: Caber Kalesi'ndeki askerlerimize şu aşamada yapılacak fiili bir taaruz veya saldırı, iki ülkeyi genel savaşa sürekler. Suriye buna cesaret edemez. Suriyeliler, düşürülen uçağımızla ilgili olarak, 'hava sahamızı ihlal etti, alçak uçuş sırasında makineli tüfekle düşürdük' açıklamasında bulundu. Özür veya geri adım gibi bir şey söz konusu değil. Caber Kalesi'yle ilgili statü ikili antlaşmayla belirlenmiş durumda. Suriye makamları, askerlerimizi geri çekmemiz isteyebilirler. Ancak buna gerek duyacaklarını sanmıyorum."

Vatan Gazetesi 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:06

İLGİLİ HABERLER