Gündem
  • 22.11.2022 11:12

Suriye'nin Derik'te bombaladığımız teröristleri gömdüler

Ruslardan dikkat çeken adım

Rojava’da TSK ve Türkiye destekli gruplar ile DSG arasında karşılıklı bombardıman sürerken Rus savaş uçaklarının cephe hatları üzerinden uçuş yaptığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli grupların Halep'in doğu kırsalında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) destekli Menbic Askeri Konsey Güçleri tarafından kontrol edilen bölgelere ağır top mermileri attığını bildirdi.

Bombardımanın Menbic kırsalındaki Korheyuk, Al-Kawikli ve Qert Wayran köylerinde yoğunlaştı ancak ancak can kaybı olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber kaynakları, TSK ve silahlı grupların Efrin’in Şerawa ile Şehba bölgeleri ile Amude ve Til Temir ilçelerinin kırsal bölgelerini, Kobani’nin batısını havan ve obüs topları ile bombaladığını duyurdu.

SOHR, DSG’ye bağlı oluşumların, hedef alınan köylerin karşısındaki bölgeleri bombalayarak karşılık verdiğini ve bu bölgelerdeki askeri güçlerin yüksek alarm durumuna geçirildiğini kaydetti.

Rus savaş uçakları bölgede uçuyor

Bu arada SOHR Rus savaş uçaklarının bir yanda DSG diğer yanda Türkiye destekli kuvvetlerin karşılıklı durduğu cephe hatları üzerinden uçtuğu bilgisini geçti.

Gözlemevi ayrıca, Rus savaş uçaklarının Bab el-Hewa sınır kapısını ve Hatay sınırına düşen Şermenda kasabası yakınlarındaki bir hastaneyi 6 kez bombaladığını bildirdi.

SOHR kaynakları, Türk savaş uçaklarının Halep, Haseke ve Rakka'nın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi.

Yerel kaynaklar, ölen Suriye askerlerinin sayısının ise 16’ya yükseldiğini duyurdu.

Derik’te hayatını kaybeden 11 kişi toprağa verildi

Rojava’nın Derik ilçesinde TSK’nın düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 11 kişi düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene yüzlerce kişi katıldı.Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Derik ilçesindeki bombardımanda 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

Hayatını kaybeden Îsam Ebdullah, Hisên Elî, Çîçek Harûnî, Hîlal Qasim, Hediye Ebdullah, Ubêd Xalid, Mehmûd Elî, Fayîz Ebdullah, Nûrî Çiftcî, Hisên Xilto ve Mazin Osê’nin bugün Derik’te düzenlenen törenle toprağa verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 23:09

İLGİLİ HABERLER