Gündem
  • 22.11.2022 21:58

Suriye'ye yeni hava harekatı!..4 YPG'li elebaşı öldürüldü

Türkiye'den Suriye'de yeni hava saldırıları...Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarına devam ediyor.

TSK’ya ait savaş uçaklarının bu akşam Kobani kent merkezini bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısı ile eş zamanlı olarak ağır silahlarla da kent merkezine atışlar yapıldığı kaydedildi.

Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın Hawar Haber Ajansı’nda (ANHA) yer alan habere göre, Kobani’nin batısında bulunan Sêlîm, Aşmê ve Korelî köyleri ile doğusunda bulunan Qeremox köyleri de topçu atışlarıyla bombalandı.

ANHA’ya göre bombardıman sonucunda yaşanması muhtemel kayıplarla ilgili bilgi edinilemedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) aktardığı habere göre, ilk saldırı Haseke ile Rakka sınırında, Abyad yolunda düzenlendi.

Deyrizor iline yakın bir bölgede düzenlenen saldırıda en az bir YPG mensubunun öldürüldüğü ifade edildi.

SOHR, bir diğer hava saldırısının da Tel Temr kırsalında insansız hava aracıyla düzenlendiğini ve bu saldırıda 2 YPG'linin öldürüldüğünü aktardı.

Haseke'nın kuzeydoğu kırsalındaki Kahtaniye yakınında ve Haseke şehir merkezinin kuzeyinde de iki ayrı insansız hava aracı saldırısı düzenlendiği bildirildi. Yine Haseke yakınlarındaki Amude bölgesindeki hava sahaları da insansız hava araçlarıyla vuruldu.

Saldırılarda toplamda en az 4 YPG'linin öldüğü ve merkezlerde ağır maddi hasar oluştuğu belirtildi.

Türkiye son günlerde İstiklal Caddesi saldırısına ve sınır yerleşimlerine yönelik saldırılara karşın, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava harekatları düzenlemeye başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 22:13

İLGİLİ HABERLER