Yaşam
  • 4.4.2024 12:22

Suudi rezilliği.. Şimdi de kainat güzellik yarışması

Suudi Arabistan bu yıl ilk Kainat Güzeli adayını çıkaracak

Suudi Arabistan, uluslararası güzellik yarışmasında krallığı temsil eden Rumy Alqahtani ile ilk kez Miss Universe'e katıldı.

Suudi Arabistan, bu yıl ilk Kainat Güzeli yarışmacısına sahip olacak ve ünlü model Rumy Alqahtani, 2024 uluslararası yarışmasında  krallığın adayı olarak tanıtılacak.

Who Is Miss Universe Saudi Arabia? Meet Rumy AlQahtani

Riyad doğumlu Alqahtani, en son Malezya'daki Miss ve Mrs Global Asian da dahil olmak üzere dünya çapındaki güzellik yarışmalarında yarıştı ve kazandı.

27 yaşındaki model ve etkileyici, Harper's Bazaar Arabia'ya göre halihazırda Miss Suudi Arabistan, Miss Middle East, Miss Arap Dünya Barışı ve Miss Woman (Suudi Arabistan) taçlarını aldı .

 

 Alqahtani aSuudi Arabistanlı model Rumy Al-Qahtani'den Türkiye mesajı - Son Dakika  Magazin Haberleri | N-Lifertık , 1952'den bu yana düzenlenen uluslararası güzellik yarışması Miss Universe'ün Suudi krallığın ilk temsilcisi olacak .

Pullu bir balo elbisesi giyen, Miss Universe Suudi Arabistan kuşak takan ve Suudi bayrağının yanında yer alan Alqahtani, haberi Instagram'da 1 milyon takipçisine duyurdu.

Rumy Alqahtani symbolises tsunami of change within Saudi Arabia

"Kainat Güzeli 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyuyorum. Bu, Suudi Arabistan Krallığı'nın yarışmaya ilk katılımıdır" diye yazdı.

Suudi Arabistan, moda ve modellik dünyası için oldukça yeni; Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın reformlarıyla, yıllar süren sıkı sosyal kısıtlamaların ardından krallıkta defileler ve diğer eğlence biçimleri görülüyor.

Bir İlke İmza Atarak Güzellik Yarışmasında Suudi Arabistan'ı Temsil Eden  Suudi Model Rumy Al-Qahtani, KS İçin Sorularımızı Cevapladı - KizlarSoruyor

Krallığın en tanınmış modellerinden biri, vitiligosu olan model kahramanı gibi, dünya çapındaki moda dergilerinde de yer alan, Suudi Winnie Harlow lakaplı Shahad Salman'dır .

Rakip Miss World'den farklı olarak mayo bölümü bulunmayan Miss Universe yarışmalarına Lübnan ve Bahreyn gibi birçok Arap ülkesi katılmıştır.

Ayrıca katılımcıların milli kıyafetlerini sergileyebilecekleri geleneksel kostüm bölümü de bulunmaktadır.

Miss Universe, BDS ve Arap kampanyacıların boykot çağrılarına rağmen 2021'de İsrail'de düzenlendi  .

 

Güncellenme Tarihi : 5.4.2024 12:53

İLGİLİ HABERLER