Gündem
  • 26.5.2013 12:24

Süvariler cirit oynuyor

Tarihte Türk ordusunun en önemli vurucu gücü olan ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynayan süvari birliklerinin son temsilcileri, Kara Harp Okulu Komutanlığı bünyesinde sembolik varlığını sürdürüyor.

Süvari kültürünün korunması amaçlanan Kara Harp Okuluna bağlı Atlı Spor Eğitim Merkezi Komutanlığında, geleneksel sporlardan ciridin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Atlı Spor Eğitim Merkezi Komutanı Albay Ayhan Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerinde geleneksel atlı sporların yaşatılmasına yönelik de faaliyetlerde bulunduklarını bildirdi.

Oyunun Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk toplulukları tarafından getirildiğini ifade eden Demirhan, "Geleneksel spor dallarından biri olan cirit, son dönemde gereken önemi görmemektedir. Birliğimizin görevi, atçılık ve süvari kültürünü yaşatmak. Bu maksatla cirit konusunda da eğitim faaliyetlerimiz ile bu kültürü yaşatma çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Liderliği paintball ile öğreniyorlar

Öğrenciler, tüm ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı okulda askeri ve akademik eğitimden arta kalan zamanlarda kendilerini geliştirecek etkinliklere de katılıyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği faaliyetlerin başında ise paintball geliyor.

Paintball ile harbiyelilerin liderlik ruhunun geliştirilmesi, stres altında karar verme yeteneklerinin oluşması ve takım ruhunu kazanmaları amaçlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER