Sağlık
  • 29.6.2009 18:06

TABURCU EDİLEN GURBETÇİ DOMUZ GRİBİ ÇIKTI !

Avustralya'dan, memleketi İstanbul'a gelen 27 yaşındaki T.S, tatil için Tekirdağ'a gelirken ateşlenerek Özel Yaşam Hastanesine başvurdu.

Hastaneden domuz gribi şüphesiyle Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edilen T.S için karantina uygulandı.

Gece yarısı yaklaşık 3 saat boyunca giriş-çıkışlara kapanan hastanede personele, hastalara ve refakatçilere maske dağıtıldı. Gurbetçi T.S'ye ilk müdahale yapılan acil serviste ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Yaklaşık 3 saat boyunca Tekirdağ Devlet Hastanesi intaniye servisinde tutulan T.S alınan örneklerin ardından hastaneden taburcu edildi.

Alınan örnekler ise gece yarısı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji laboratuarına gönderildi. Tahlilleri sonuçlanmadan hastaneden taburcu edilen T.S'nin test sonuçları pozitif çıktı.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada T.S'ye influenza A H1N1 teşhisi konulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemize 23 Haziran 2009 tarihinde yurt dışından (Avusturalya) gelen bir kişide, ülkemize geldikten sonra 26 Haziran 2009 tarihinde İstanbul'dan Tekirdağ'a gelirken rahatsızlanmıştır. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne başvuran hastanın yapılan muayenesi sonucu şüpheli vaka olarak değerlendirilmiştir. Devlet Hastanemizin deneyimli kadrosu ile Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerekli prosedürler hassasiyetle izlenmiştir. Şüpheli vakalarda kesin tanı konulması için hastadan alınan numunelerin incelenmesi gerekmektedir. Hastadan alınan numune gece yarısı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji laboratuarına ulaştırılmıştır. 27 Haziran 2009 tarihinde alınan sonuç pozitif çıkması üzerine şüpheli vakaya, influenza A H1N1 teşhisi konulmuştur. Tüm halkımızın ve basının hassasiyetle izlediği domuz gribi olarak bilinen İnfluenza A H1N1 vakası olarak değerlendirilmiştir" denildi.

Avustralyalı gurbetçi T.S'nin genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedilen açıklamada, "Hastanın genel sağlık durumu iyidir. Uzman ekiplerimiz tarafından günlük kontrolleri yapılmaktadır. Hastanın temasta bulunduğu kişilerin de günlük olarak kontrolleri yapılmakta olup müdürlüğümüz tarafından hasta ve temaslıları çok yakından izlenmektedir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, göreve yeni başlayan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, T.S.'nin neden tahlil sonuçları çıkmadan taburcu edildiği yönündeki soruları yanıtsız bıraktı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER