Spor
  • 10.5.2024 12:49

Tadic ve Dzeko, Ali Koç'a gidip İsmail Kartal'ı şikayet etti

Tadic ve Dzeko, Ali Koç'a gitmiş: 'Çok yetersiz!' Krizin perde arkası...

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk umutlarını neredeyse tamamen yitiren Fenerbahçe'de Edin Dzeko ve Dusan Tadic'in, İsmail Kartal ile yaşadığı problemler ayyuka çıkmıştı. İki kaptan ve Kartal arasındaki sorunların başlangıcı da ortaya çıktı. Dzeko ve Tadic'in, sıkıntıları Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a kadar taşıdığı bildirildi. İşte detaylar...

ÇARPICI İDDİALAR 
Sezona mükemmel bir giriş yapan ve uzun süre ligi forse eden sarı-lacivertli takım, son haftalarda futbol olarak geriye giderken, düşüşün arkasındaki nedenlerle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılmıştı. Oyuncularla Teknik Direktör İsmail Kartal arasında ciddi problemler yaşandığı bildirilmişti.

BONUCCI ÇOK ÖFKELENDİ 
Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Leonardo Bonucci'nin, Konyaspor maçının kadrosunda olmadığını öğrenince kapıları tekmelediği ileri sürülmüştü. İtalyan stoper, Beşiktaş derbisi ve Konyaspor maçının kadrosuna teknik heyet kararıyla alınmamıştı.

İSMAİL KARTAL DERT YANDI 
Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, eleştiriler üzerine yakın çevresinde serzenişte bulunduğu iddia edildi. Takvim'in haberine göre tecrübeli hoca, şu sözleri sarf etti:

'HİÇBİRİNİN YAPAMADIĞINI YAPTIM!' 
"Puan rekoru kırdım, gol rekoru kırdım. 19 maçlık galibiyet serisi yakaladım. Hiçbir teknik direktörün yapamadığını yaptım. Ancak büyük eleştiriler aldım. Yönetim bile arkamda durmuyor."

BAŞKAN ALİ KOÇ'A GİTMİŞLER 
Söz konusu haberde Dzeko ve Tadic'in, ligin ikinci yarısından itibaren İsmail Kartal ile taktik konularda ters düştüğü bildirildi. İki yıldızın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bundan dolayı kapısını çaldığı belirtildi.

'EKİBİ ÇOK YETERSİZ!' 
Başkan Ali Koç ile yapılan görüşmede iki kaptanın, İsmail Kartal'ın ekibinin yetersiz olduğunu olduğunu belirtip takviye için isim önerisinde bulunduğu kaydedildi. Başkan Ali Koç'un da bu öneriye sıcak baktığı bildirildi.

BAŞKAN ALİ KOÇ ONAYLADI 
Dzeko ve Tadic'in tavsiyesini mantıklı ve doğru bir tespit olarak gören Başkan, takımdaki Balkan kökenli oyuncu fazlalığı nedeniyle bu coğrafyadan, teknik ekibe bir takviye düşünmeye başladı. 

MİRKOVİC ÖNERİLDİ 
İkilinin de önerisiyle Partizan teknik direktörlüğü yaptıktan sonra kenara çekilen Zoran Mirkovic gündeme geldi. Futbolculuğu döneminde 2000-2003 yılları arasında Fenerbahçe'de de forma giyen ve şampiyonluk da yaşayan Mirkovic, Kartal'a teklif edildi.

KARTAL KABUL ETMEDİ VE... 
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un onayını alan Zoran Mirkovic'i İsmail Kartal veto etti. Böylelikle iki yıldız ve Kartal arasındaki ilişki o günden sonra zedelendi. Sonuçların kötüleşmesinin ardından ise kriz iyice ayyuka çıktı.

Güncellenme Tarihi : 10.5.2024 13:03

İLGİLİ HABERLER