Gündem
  • 30.4.2007 12:59

"TAKSİM'DE KİTLESEL EYLEME İZİN VERİLMEYECEK"

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel bir eyleme izin verilmeyeceğini belirterek, ''Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum'' dedi.


     Güler, DİSK'in, 1 Mayıs'ta Taksim'de anma yapma çağrısını gazetecilere değerlendirerek, defalarca Taksim'in toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlardan olmadığını belirttiklerini söyledi.


     Taksim'de bir toplantı daveti için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunduklarını hatırlatan Güler, ''Bu konuda gerekli yasal işlemler de devam ediyor. 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel eyleme izin verilmeyecektir'' dedi.


     DİSK'in, İçişleri Bakanlığı'na başvurusu olduğunun hatırlatılması üzerine de Güler, İçişleri Bakanı'nın da böyle bir eyleme izin verilemeyeceğini söylediğini anımsattı. Güler, şunları kaydetti:


     ''Birtakım illegal kuruluşların da bu çağrıyı fırsat bilerek provokatif eylemlere tevessül edeceklerini biliyoruz. Böyle bir hazırlık içinde olunduğunu da biliyoruz ve bunu polisle bir çatışma ortamı haline getirecekler. Orada kamuya ait iş yerlerine veya başka iş yerlerine geçmişte olduğu gibi zarar verecek birtakım eylemler planlandığını da biliyoruz. Biz de bununla ilgili tedbirimizi aldık. Bu tip eylemler İstanbul'a, ülkemize ve bu huzur ortamına zarar verir. Kendilerini sağduyulu olmaya davet ediyorum. Kanunlara karşı gelenler sonuçlarına katlanır.''


     Vali Güler, bu konuya ilişkin bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir güvenlik toplantısı yapılacağını da ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER