Gündem
  • 29.8.2021 21:51

Taliban müziği yasakladı!

Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban'ın yeni dönemde müziği yasaklayacağı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. New York Times'a konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid de bu iddiaları onaylamıştı. Bu arada, Afganistan'ın halk müziği sanatçısı Favad Andarabi'nin evinden kaçırılarak öldürüldüğü öğrenildi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmeleri sonrasında Batı medyasına ilk mülakatı vermişti. ABD'den New York Times'a konuşan sözcü, Afganistan'da müziğin yasaklanacağını söylemişti. Mücahid, "Müzik İslam'da yasak ama biz insanları bu tür şeyleri yapmamaya ikna edebileceğimizi umuyoruz. Bu Taliban yönetimi altında her şey önceki rejimden farklı olacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Evinden zorla kaçırılarak öldürüldü

Afganistan'da yeni dönemde müziğin yasaklanacağını açıklayan Taliban'ın duyurusu sonrasında, halk müziği sanatçısı Favad Andarabi'nin evinden kaçırılarak öldürüldüğü bildirildi. Andarabi'nin, Bağlan vilayetindeki Andarab bölgesinin Kişnabad köyünde bulunan evinden zorla çıkarılarak öldürüldüğü belirtildi.

Ölüm haberini eski bakan duyurdu

Eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi, halk müziği sanatçısının öldürüldüğünü sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Eski bakan, sanatçının Taliban tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, bir şarkısının görüntüsünü paylaşıp, "Buradaki şarkıda dediği gibi, 'güzel vadimiz... atalarımızın toprağı' hiçbir zaman Taliban'ın zulmüne boyun eğmeyecektir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2021 20:52

İLGİLİ HABERLER