
Tam 34 yıllık sarı kart laneti
1983'teki maçta oynayan Mehmet Ekşi ve Yaşar Duran konuştu...
O OLAY YÜZÜNDEN BEŞİKTAŞ’TAN GİTTİM
BU hükmen yenilgide suçum yoktu. O olay futbol hayatıma mal oldu. Kaptanlıktan oldum, Beşiktaş’tan gittim. İlahlar beni kurban seçti. Bakın ben takımın kaptanı ve önemli bir oyuncusuyum ama hiçbir gazetede maçtan önce cezalı olduğuma dair bir haber çıkmadı. Adımı kadroya yazan hoca. Oyuncuların cezalarını takip eden de hakem raporu sorumlusu. Beşiktaş zarar görmesin diye gittim. Bugünkü karşılaşmada favorim Beşiktaş.
MEHMET EKŞi
(Eski Beşiktaşlı Futbolcu)
YAŞAR DURAN: MEHMET EKŞİ’NİN SUÇU DEĞİLDİ
Tarihsel olarak Beşiktaş, F.Bahçe’ye ters gelir. Ama kupadaki bu serinin bir nedeni Mehmet Ekşi’nin sarı kartının laneti olabilir! Ekşi’yi çok severim. Bana uzaktan voleyle güzel bir gol de atmıştı.
Hükmen yenilgiye neden olan kartta suç onun değil. Yardımcı hocaların ve kart çizelgesini tutanlarındır hata. Bu olay elbette Mehmet Ekşi’yi sarsmıştır. 34 yıllık seri bugün bitebilir. F.Bahçe de F.Bahçe’dir.