Gündem
  • 28.2.2013 14:38

Tarık Akan'dan Başbakan'a imalı gönderme!..

NAZIM Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkan Yardımcısı sinema sanatçısı Tarık Akan, her yere adını verilen Kenan Evren'in adının hiçbir yerde kalmadığını belirterek, "Şimdi baktığım zaman Recep'in adı var her yerde. O da bir gün olmayacak hiçbir yerde" dedi.

Antalya'nın Manavgat İlçe Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesi'nde yaptırılan Nazım Hikmet Parkı ve Nazım Hikmet heykeli, törenle açıldı. Törene, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz,  Başkan Yardımcısı Tarık Akan, Danışma Kurulu üyesi Nuri Dikeç, Nazım Hikmet heykelini yapan heykeltıraş Aslan Başpınar da katıldı.

Tarık Akan, şunları söyledi:

"Bakın biraz geriye dönersek, ülkemde bazı yağcılar, çıkarcılar, her yere adını verdiler. Eskiden Kenan Evren'in adı vardı her yerde. Şimdi hiçbir yerde yok. Ama şimdi baktığım zaman Recep'in adı var her yerde. O da bir gün olmayacak hiçbir yerde. Emin olun. İşte aydınlanmacı sosyal demokrasi budur. Ülkesine emek veren, ülkesi için ölen, çağdaşlık ve aydınlık için elinden gelen her şeyi yapan, düşüncenin karşılığını, emeğini koyan sayın belediye başkanına teşekkür ederiz. İşte bunlar hep yaşayacak edebiyatçılar. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Hiçbir zaman ölmeyeceğiz."

Rutkay Aziz ise Nazım Hikmet adına park ve sanatçının heykelini yaptıran Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'e teşekkür etti. Aziz, "Ne güzel şu anda Nazım Hikmet parkındayız. Ve Manavgat'ı güzelim güneş ne güzel aydınlatıyor. İnanıyorum ki bu güneş gün gelecek bu ülkeyi de böyle aydınlatacak" dedi. 15 Ocak'ta 'hasretin, kavganın, barışın, aşkın şairi' Nazım Hikmet'in 111'inci doğum gününü kutladıklarına değinen Rutkay Aziz, şöyle devam etti:

"Bugün de böylesine bir doğum gününü kutlamanın onuru içindeyiz. Bu nedenle bir kez daha başkana, bu anıtın yaratıcılarına teşekkür ediyoruz. Sağ olunuz var olunuz. İnancım şudur ki, derler ya 'Nazım vatan hainliğine devam ediyor hala' diye. Bizler de inanıyoruz ki demokratik, laik, adaletin olduğu, hukukun üstünlüğüne inanmış bir Türkiye Cumhuriyeti'ni hem barış, hem bağımsızlık, hem de demokrasi hem de özgürlük adına er geç güneşlerin altında yaşatacağımıza inançla, vatan hainliğine gerekirse devam edeceğiz hala."

Törende daha sonra Başkan Şükrü Sözen, Rutkay Aziz ve Tarık Akan'a birer plaket, resimlerinin bulunduğu el yapımı tablolar hediye etti. Ardından 2 metre 40 santim yüksekliğindeki Nazım Hikmet Heykeli'nin açılışı yapıldı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER