Asayiş
  • 9.7.2015 00:37

Tayland Başkonsoluğuna şok saldırı

Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Uygur Türklerinin Çine teslim etmesini protesto eden bir grup Şişli’deki Tayland Başkonsoluğuna girdi.

Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri Çine teslim etmesini protesto eden bir grup 23.00 sıralarında Şişli’deki Tayland Başkonsololsuğu önünde toplandı. Burada bir süre sloganlar atarak Tayland yönetimini protesto eden grup basın açıklaması yaptı.

Tayland yönetiminin Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini Çine teslim etmesine tepki gösteren grup açıklamanın ardından konsolosluk bahçesine girerek Tayland bayrağını indirdi. Hızlarını alamayan grup üyeleri daha sonra taş ve soplarla konsolosluk binasına saldırmaya başladı. Cam ve kapıları kıran gruptakiler bina içerisine girdi. Buradaki bazı klasör ve dosyaları alan grup üyeleri bunları dışları attı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler grubu uzaklaştırdı.

Saldırının izleri gün ağarınca ortaya çıktı

Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Uygur Türklerini Çin’e teslim etmesini protesto eden grubun Tayland Fahri Konsolosluğu’na yaptığı saldırının izleri gün ağarınca ortaya çıktı.

Tayland Fahri Konsolosluğu'na yapılan saldırının izleri gün ağarınca ortaya çıktı

 

Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini Çine teslim etmesini protesto eden bir grup dün akşam Tayland Fahri Konsolosluğu önünde toplanarak protesto gösterisi yapmıştı. Grup burada yaptıkları açıklamanın ardından konsolosluk bahçesine girerek Tayland bayrağını indirmiş taş ve sopalarla binaya saldırmıştı.

Grup daha sonra ise cam ve kapıları kırarak adete konsolosluk binasını işgal etmişti. Tayland Başkonsolosluğu’na yapılan saldırının izleri ise gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Güvenlik önlemleri kapsamında çevik kuvvet ekibi ve TOMA’nın konsolosluk önünde hazır bekletildiği görüldü. Görevliler ise yapılan saldırının ardından konsolosluk binasında tadilata başladı. Yapılan saldırının ardından konsolosluk binasının tamamen kırılan cam ve kapılarının yerine ise güvenlik amacıyla duvar örüldüğü görüldü. Polisin ise bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Tayland Fahri Konsolosluğu görevlisi, “Geldiğimizde çok kötüydü. Darmadağın her taraf. Kapının yerini duvar örerek kapatıyoruz. Ana girişimiz arka tarafta” dedi.

ERHAN YILMAZ - MUSTAFA BAKIRHAN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:27

İLGİLİ HABERLER