Gündem
  • 20.1.2014 00:21

Tayyip Erdoğan'ın 6 saatlik adaylık incelemesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık 6 saat süren AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısı sona erdi.
Başbakan Erdoğan, saat 12.30'da Sütlüce'deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına geldi. Erdoğan'ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu karşıladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin de yer aldığı toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da ayrı zamanlarda katıldı.

Yaklaşık 6 saat süren basına kapalı toplantıda, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusundaki çalışmanın devam ettiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ı, il başkanlığından, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Kadir Topbaş ve Aziz Babuşcu'nun aralarında bulunduğu ilgililer uğurladı.

Erdoğan, saat 19.30 civarında il başkanlığından ayrılırken, atama bekleyen bir grup öğretmen adayı, Başbakan Erdoğan'a seslendi. Grubun yanına giden Erdoğan, öğretmen adaylarının taleplerini dinledi. Öğretmen adayları Şubat ayında 10 bin atama yapılacağını belirterek, bunun 40 bin olmasını istedi. Erdoğan ise "Bütçe şartları ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu mümkün değil, Şubatta 10 bin atama yapılacak, Haziran ayında yeni atamalar olacak" dedi.

"Mirzabeyoğlu'na özgürlük" eylemi

Bu arada, öğle saatlerinde Büyük Anadolu Gençliği İnisiyatifi ve Fikre Özgürlük Platformu üyesi bir grup, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının yanında, Bolu F Tipi Cezaevi'ndeki "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş'in serbest bırakılması için eylem yaptı.

Yaptıkları basın açıklamasını Başbakan Erdoğan'a vermek isteyen gruptakiler, polisler tarafından ikna edilerek uzaklaştırıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ANKARA'YA GİTTİ

Erdoğan, havalimanında Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak ve  Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu  ile bir süre sohbet etti

Özel “ANA" uçağıyla saat 20.10' da Ankara'ya giden Başbakan Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda,AK Parti grup başkanvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Kadın kolları başkanı Güldal Akşit, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak uğurladı. Albayrak ile yürüyerek sohbet eden Başbakan Erdoğan'ın yanına daha sonra Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da geldi. Erdoğan,Albayrak ve Hacıosmanoğlu bir süre oldukları yerde sohbet ettikten sonra tekrar birlikte yürümeye başladı. - Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER