TCDD kar yağışına karşı alarmda

2 dk okuma
TCDD kar yağışına karşı alarmda

Hızlı Özet

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre; ülke genelinde etkili olacağı tahmin edilen şiddetli kar yağışı nedeniyle demir yolu taşımacılığında aksama yaşanmaması için alarma geçildi. Bu kapsamda TCDD'nin 8 bölge müdürlüğünde ve merkezde kriz masası oluşturuldu. TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, 8 bölgenin müdürleriyle yaptığı video konferans toplantısında şiddetli kar yağışı durumunda ekiplerin çalışma stratejilerini görüştü.






TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesinde (TCDD) beklenen kar yağışı öncesi kriz masası oluşturuldu. Yolcu ve yük trenleri ile ihracat trenleri seferlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için 1500 ek personel, kar ve buzlanmalara karşı takviye görev yapacak.



TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre; ülke genelinde etkili olacağı tahmin edilen şiddetli kar yağışı nedeniyle demir yolu taşımacılığında aksama yaşanmaması için alarma geçildi. Bu kapsamda TCDD'nin 8 bölge müdürlüğünde ve merkezde kriz masası oluşturuldu. TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, 8 bölgenin müdürleriyle yaptığı video konferans toplantısında şiddetli kar yağışı durumunda ekiplerin çalışma stratejilerini görüştü.



1500 ek personel

Buna göre yolcu ve yük trenleri ile ihracat trenlerinin zorlu hava koşullarında seferlerini aksamadan tamamlayabilmesi için önlemler arttırıldı. 12 bin 803 kilometre demir yolu hattında takviye ekiplerle kar küreme ve buzlanmayı önleme çalışmaları yapılacak. Kış çalışmaları süresince demir yolu bakım ekiplerine 1500 ek personel kar ve buzlanmalara karşı takviye görevi yapacak. Kritik noktalarda kar küreme araçları, yedek lokomotifler hazır bekletilecek, buzlanmaya karşı solüsyon çalışmaları yapılacak. Sinyalizasyon bakım ekipleri trafik işletim sisteminde aksama olmaması için 24 saat esasına göre görev yapacak. Görevlendirilen ekipler donmayı önlemek için makas temizliği ve kontrolleri yapacak. Trafo merkezlerinde bulunan ekipler arttırılarak enerji kesilmelerinin önüne geçilecek.



Demir yollarında kar küreme için 16 kürümle aracı, 65 demir yolu aracı, 48 kataner bakım aracı, 73 yol bakım aracı, 71 tamir ve bakım aracı, 350 kara yolu ulaşım-sinyalizasyon bakım aracı 24 saat sefer yaparak, yollardaki yağışla ve sürgün şeklinde biriken karı temizleyecek.  




Bu haber 631 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mahsun Kırmızıgül'den Haluk Levent itirafı: Cezaevine biz teslim ettik
Gündem

Mahsun Kırmızıgül'den Haluk Levent itirafı: Cezaevine biz teslim ettik

Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında ifade veren ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Levent’in zor dönemlerinde yanında olduğunu belirten Kırmızıgül, “Bir dönem ceza infaz kurumuna girdi. Kendisini kuruma bizzat biz götürüp teslim etmiştik” dedi. Yaşananlara ilişkin ise 'keşke olmasaydı, vicdanlar yaralanmıştır' ifadelerini kullandı.

Habervitrini14483 Görüntüleme
Gülistan Doku dosyasında kanunsuz ilişki ağı! Dijital deliller ortaya çıktı!
Gündem

Gülistan Doku dosyasında kanunsuz ilişki ağı! Dijital deliller ortaya çıktı!

Gülistan Doku dosyasında kanunsuz ilişki ağı! Başsavcılık açıkladı: Fotoğraf, yazışma… Dijital deliller ortaya çıktı!

Habervitrini12548 Görüntüleme
Ömer Çelik'ten Terörsüz Türkiye mesajı: Yasayı çıkaracağız
Gündem

Ömer Çelik'ten Terörsüz Türkiye mesajı: Yasayı çıkaracağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Terörsüz Türkiye mesajı veren ve çerçeve yasa hakkında konuşan Çelik, "Meclis kapanmadan bu yasayı çıkaracağız" dedi.

Habervitrini12448 Görüntüleme
MHP Lideri Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti Hattına İlişkin Sağduyu Çağrısı
Gündem

MHP Lideri Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti Hattına İlişkin Sağduyu Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve Özgür Özel tarafından kurulan Yeni Parti arasındaki gelişmelere dair bir açıklama yayımladı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun maruz kaldığı haksızlıkları ifade etmesinin en doğal hakkı olduğunu belirtirken, geçmişe dönük hesaplaşmaların geleceği ipotek altına alan bir misilleme çabasına evrilmemesi gerektiğini vurguladı.

Habervitrini13364 Görüntüleme