Medya
  • 29.4.2010 00:00

TCG'DE TAZE KAN ARAYIŞI!.. İŞTE 11 YENİ İSİM...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Kurul'a hazırlanıyor. 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak olan genel kurulda, uzun zamandır çalışmalarını yürüten ve "Değişim Grubu" adı altında birleşen cemiyet üyeleri, bir bildiri hazırlayarak seçime start verdiler. 28 Nisan Çarşamba günü başlayacak genel kurulun ikinci gününde, 29 Nisan Perşembe günü saat 09.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılacak. Değişim Grubu üyeleri, tüm cemiyet üyelerini 'Cemiyet'e sahip çıkmaya ve oy kullanmaya davet ediyorlar.

NEDEN "DEĞİŞİM"

Grup, 'değişim' adını almasının gerekçelerinden bazılarını şöyle sıraladı:

"Çünkü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yıllardan bu yana değişmeyen isimler ve zihniyet yüzünden her alanda erozyona uğradı. Üyeler için hiçbir şey yapılmaz oldu, bundan dolayı TGC ile üyeler arasındaki bağlar kopma noktasına gelmiş durumda. Üyeler, adeta TGC'nin yerini unuttu. TGC'de yönetimin neredeyse tamamına yakını, artık mesleği bırakmış isimlerden oluşmaya başladı. TGC'nin vurdumduymazlığı yüzünden kamuoyundaki etkinliği, giderek azaldı. Bu durum, hem Cemiyet'i, hem mesleği, hem de bireysel olarak gazetecileri olumsuz etkiledi. Her kurumdan bir meslektaşımızın yer alacağı bir anlayış ile yola çıkıyoruz. Yeniden meslektaşlarımıza "elinizi taşın altına koyun" diyoruz. Yeniden güçlü bir değişim için omuz omuza verelim."

Grup, ayrıca yönetime gelmeleri halinde TBMM'de sayıları 20'ye yakın olan gazeteci milletvekilleri ile bağlantı kurarak meslektaşlarının sorunlarını çözmeyi de amaçlıyor. Grup Basın İlan Kurumu'ndan verilen paranın tamamını üyeleri için kullanacağını da duyurdu.

İşte çalışma programı

•Emekli üyelerimizden mesleğini devam ettirmek isteyenlere, bu imkan telif karşılığı sunulacak. Bunun için Bizim Gazete daha da güçlendirilecek.

•Basın Dispanseri hem yenileştirilecek, hem de geliştirilecek ve üyelerin sağlık sorunlarının çözüm noktası haline getirilecek.

•Herhangi bir nedenden işsiz kalan meslektaşlarımıza hem hukuki destek verilecek, hem de iş bulması için bir "iş havuzu" oluşturulması için adımlar atılacak.

•İşsizlik fonu güçlendirilecek, işsiz kalan arkadaşlarımıza bu fondan anlamlı destek sağlanacak.

•Basın özgürlüğü konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında adımlar atılacak.

•Sahada görev yapan meslektaşlarımızın zaman zaman çeşitli kurumlarla karşı karşıya gelmesine neden olan uygulamaların yeniden düzenlenmesi için girişimde bulunacak.

DEĞİŞİM GRUBU'NUN ADAY LİSTESİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) bugün başlayan Genel Kuruluna ''Değişim Grubu'' olarak katılan üyelerin aday listesi açıklandı.

Nuh Albayrak, Celal Toprak, Ünal Tanık, Cengiz Kahraman'dan oluşan ''Değişim Grubu'' sekretaryasından yapılan yazılı açıklamaya göre, TGC'nin Yönetim Kurulu aday listesi, Nuh Albayrak, Ünal Tanık, Celal Toprak, Ali Akkuş, Abdulhamit Avşar, Soner Can, Kemal Çiftçi, Mahmut Övür, Cengiz Kahraman, Zeki Gümüş, Kadir Demirel'den oluşuyor.

''Değişim Grubu''nun ''Balotaj Kurulu''nda Sadi Özdemir, Sevinç Yeşiltaş, Bekir Aydın, Turan Bozkurt, Perihan Çakıroğlu, Hasan Sarıçiçek, Mehmet Nuri Yardım, İlhan Süzer, Şükrü Disanlı, Filiz Güler, ''Denetim Kurulu''nda Abdullah Nebioğlu, Selçuk Geçer, Bülent Korucu yer alıyor.

Grubun ''Onur Kurulu'', Seçkin Türesay, Orhan Ertanhan, İsrafil Kuralay, Hilmi Bengi, Kasım Öngen, Niyazi Birinci, Burhanettin Keteci, Mehmet Soysal'dan oluşuyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER