Tecavüz mağduruyla aynı şekilde can verdi
Bursa DHA
Bursa’da eşi 1.5 yıl önce ölen ve bir temizlik şirketinde çalışan Arif Can, Adnan Menderes İlkokulu’na giden kızı Havva ile ortaokula devam eden büyük kızı Hatice ile birlikte geçen hafta 150 lira kirayla iki katlı bir eve taşındı. Arif Can ve küçük Havva ile aynı odada, büyük kızı Hatice de ayrı odada kalıyordu.
25 torba kömür yardımı
Alt katı ardiye olarak kullanılan müstakil evde sabaha karşı çıkan yangında alevler bir anda her yeri sardı. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, can pazarında balkona kaçan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Hatice Can’ı kurtardı. Yangını söndürerek eve giren itfaiye ekipleri, baba Arif Can ve küçük kızı Havva Can’ın cansız bedenlerini çıkardı. Yangından yaralı olarak kurtulan Hatice Can, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Can buradan da yanık ünitesi bulunan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulans helikopterle sevk edildi. İlk inceleme sonucu sobadan çıktığı belirlenen yangınla ilgili soruşturmaya başlandı. Bu arada Arif Can’ın, ekonomik durumu yetersiz olduğu için geçen gün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 25 torba kömür yardımı aldığı öğrenildi.
Tecavüz suçundan hapis!
Yangında yaşamını yitiren Arif Can’ın, 2010 yılının haziran ayında zihinsel engelli 25 yaşındaki E.Ş.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandığı, yargılandığı Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. E.Ş.’nin annesinin, “Küçük kızları var. Onlar perişan olmasın” diyerek şikâyetçi olmadığı Can’ın bir yıl tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı. Can’ın tecavüz ettiği E.Ş. ise evlerinde çıkan yangında yaşamını yitirmiş.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:38