Asayiş
  • 11.11.2016 12:06

Tecavüzcüsünü öldüren kadın 18 yıl ceza aldı

Konya’da kendisine işkence yaparak tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi tabancayla öldüren kadın 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde yaşayan Havva Çiçek (42), yıllar önce eşini kaybettikten sonra Mehmet Ok ile birlikte yaşamaya başladı.

''CİNAYET İŞLEDİM, TESLİM OLMAK İSTİYORUM''

Bir süre sonra ayrıldığı Mehmet Ok'un kendisini kaçırıp, tecavüz ettiğini belirten Çiçek, tekrar evine gelen adamı satın aldığı tabancayla öldürdü. Polisi arayıp, "Cinayet işledim, teslim olmak istiyorum" diyen Çiçek, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan yargılandı.

PENSEYLE İŞKENCE YAPTI

Mahkemedeki savunmasında Mehmet Ok'un sürekli kendisine tecavüz ettiğini ileri süren sanık, pense ile işkence gördüğünü söyledi. Çiçek, şunları kaydetti: "Penseyle işkence yapıyordu. Kapıyı açmazsam bağırıp çağırıyor, komşuları rahatsız ediyordu. Olay günü de aynı şekilde geldi.''

''SİLAH KULLANMAYI DİZİDEN ÖĞRENDİM''

Tecavüze uğrayan Havva Çicek ''Bana saldırdı. Çantamdaki silahı aldım. Elimden almaya çalışırken tabanca kendiliğinden patladı. Ben de hızımı alamayıp, korkup kaçması için havaya ateş açtım. Olayda kullandığım tabancayı pazarcılık yapan bir kişiden satın aldım. Silah kullanmayı televizyonda sürekli takip ettiğim bir diziden öğrendim. dedi.

18 YIL CEZA ALDI

Havva Çiçek önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti daha sonra eylemin haksız tahrik altında işlendiğini belirterek cezayı 18 yıla indirdi.

Güncellenme Tarihi : 11.11.2016 11:07

İLGİLİ HABERLER