Spor
  • 30.4.2010 12:46

TEHLİKEYE GİRDİ… 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI RAMAZAN’A DENK GELİYOR

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL

2016 Avrupa Şampiyonası konusunda oldukça umutlu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) keyfini altüst eden bir gerçek ortaya çıktı. 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Ramazan ayına denk gelmesi, Türkiye'nin şansını oldukça azalttı. İlk olarak Fransa tarafından ortaya çıkarılan bu tesadüfün, daha sonra İtalya tarafından da UEFA ülkelerinde yürütülen lobi çalışmalarında kullanıldığı ortaya çıktı. 2016 yolundaki iki rakibimizin de özellikle aday şehirler arasında yer alan Konya ve Kayseri'nin yapısına dikkat çektiği öğrenildi.

TÜRKİYE'YE RAMAZAN ŞOKU!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hangi ülkeye verileceğinin belirlenmesine kısa bir süre kala ortaya çıkan ilginç tesadüf Türkiye Futbol Federasyonu'nun keyfini kaçırdı. FUTBOL EXTRA Dergisi, 2016 Avrupa Şampiyonası konusunda oldukça umutlu olan Federasyonun keyfini altüst eden gerçeği ortaya çıkardı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ramazan ayına denk gelmesi, Türkiye'nin şansını zora soktu. 11 Haziran - 11 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en az iki haftasının Ramazan ayına denk geldiği, bunun ilk olarak aday ülke Fransa tarafından lobi çalışmalarında kullanıldığı ortaya çıktı.

Olay, TFF heyetinin oy kullanacak ülke federasyonlarına yaptığı ziyaret sırasında ortaya çıktı. Ülke federasyonlarının, Türkiye'nin tanıtımına gelen ve 2016 için oy isteyen Mahmut Özgener başkanlığındaki heyete, Türkiye'de Ramazan ayının nasıl yaşandığını ve özellikle aday şehirler Konya ve Kayseri'nin bu konudaki hassasiyeti konusunda sorular sordu.

Türkiye gibi ülke federasyonlarını ziyarete giden ve destek isteyen Fransa'nın lobi çalışmalarındaki bir numaralı gerekçesi haline gelen bu olay, daha sonra İtalya tarafından da kullanılmaya başlandı. Bu olayın Futbol Federasyonu içinde de kulaktan kulağa dolaşması üzerine Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener konunun dillendirilmemesi konusunda personele yasak getirdi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Hazırlık Komitesi Başkanı Orhan Gorbon, "2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ramazan ayına denk gelmesi doğru mu?" sorusuna "Doğru" cevabını verdi. Gorbon, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alacak ülkenin UEFA'nın öngördüğü 11 Haziran 2016 ile 11 Temmuz 2016 arasında en fazla bir haftayı geçmemek üzere zaman değişikliği yapma ihtimalinin olduğunu söyledi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası konusunda, iki hafta önce ortaya çıkan bu ihtimale kadar en güçlü aday olarak görünen Türkiye'nin şansı oldukça azaldı.

Şampiyona konusunda UEFA teknik heyetinden de iyi puan alan Türkiye'nin kaderi 28 Mayıs günü Cenevre'de
yapılacak UEFA toplantısında belli olacak.

2016'ya ev sahipliği yapacak olan ülkenin adı Espace Hippomene Sergi Merkezi'nde düzenlenecek törenle açıklanacak. Tören yerel saatle 10.00'da Türkiye'nin sunumuyla başlayacak.

Türkiye'yi, İtalya ve Fransa'nın sunumları takip edecek. Sunumların ardından toplanacak UEFA Yönetim Kurulu iki turlu bir oylamanın ardından kazanan ülkeyi belirleyecek ve açıklama saat 13.00'te yapılacak.

Açıklamanın ardından kazanan ülke ve UEFA yetkilileri ortak bir basın toplantısı düzenleyecek

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER