
TEKEL İŞÇİLERİ MECLİSİ KARIŞTIRDI
TAHİR SARIKAYA/ANKARA
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li Meclis üyelerinin TEKEL işçileri konusunda verdiği önerge tartışmalara neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Türk-İş Genel Merkezi önünde 56 gündür eylem yapan TEKEL işçileri için korunaklı çadır kurulması ve işçilere düzenli olarak yemek servisi yapılması yönünde önerge verdi.
Konuyla ilgili bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TEKEL işçilerinin eyleminin siyasi olduğunu söyleyerek, "Eylemin arkasında parti olarak CHP duruyor. Böylesi bir eyleme destek vermemiz mümkün olmadığı gibi, kanunen teklifin kabul edilmesi meclisin feshini gerektirir. Baykal'ın hükümetin gitmesi konusundaki tek ümidi TEKEL işçileridir" dedi.
Yaşar Çatak ise, TEKEL işçilerinin eyleminin sosyal bir olay olduğunu kaydederek, "Bağımsız olarak yapıyorlar. Bir çoğu bizim partimizin yakınından gecmeyen bu insanların haklı direnişine dünya ilgi göstermektedir. Bu işin partisi olmadığı gibi belediye olarak kanunda yardım yetkisi vardır" diye konuştu.
Önerge AK Partili üyelerin oyları ile reddedildi.