Gündem
  • 28.5.2022 17:18

Teksas katliamı!.. Ölen arkadaşının kanını yüzüne sürerek kurtuldu

Teksas katliamında kahreden detay! Ölen arkadaşının kanıyla…

ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokulda yaşanan silahlı saldırıyla ilgili her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Uvalde kasabasında bulunan Robb İlkokulu'nu basan 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos, 19 ilkokul öğrencisini ve 2 öğretmeni katletmişti. Korkunç olayın ardından kurbanların hikayeleri belirlenirken, polisin geç ve yetersiz müdahalesi de tepkileri üzerine çekmişti. Korkunç saldırı ülkedeki silahlanma yasalarına karşı büyük eleştirileri beraberinde getirirken sağ kalan öğrencilerden birinin ifadeleri vahşetin gerçekliğini gözler önüne serdi. Saldırıdan kurtulan 11 yaşındaki öğrenci, ölen arkadaşının kanıyla yaptıklarını anlatarak yaşanan dehşetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Okullara yapılan silahlı saldırıların bitmek bilmediği ABD'de geçtiğimiz hafta yaşanan saldırı, bir kez daha gündemi sarstı. Teksas eyaletinin Uvalde kasabasında bulunan Robb İlkokulu, büyük deşete ev sahipliği yaptı.

18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos silahla okulu basarak 19 küçük öğrenciyi ve 2 öğretmeni gözünü kırpmadan katletti.

Hepsi aynı sınıftan olan ve yaşları 7 ila 10 arasında değişen çocukları hedef alan saldırgan, kendisini söz konusu sınıfa kilitletip rastgele kurşun yağdırmıştı.

Bir tabanca ve bir AR-15 tüfek kullandığı bildirilen Ramos'un gerçekleştirdiği katliam tüm ülkeyi yasa boğmuştu.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ!

Olayın ardından tüm gözlerse, müdahale etmekte yetersiz ve geç kalan Teksas Polis Departmanına çevrildi. Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, düzenlediği basın toplantısında, polise yönelik eleştirilere cevap verdi.

McCraw, saldırganın okula ulaştığı saat 11.30 ile polisin müdahale ettiği 12.46 arasında acil polis hattına birçok arama yapılmasına rağmen, olay yerindeki komuta merkezinin yanlış bir şekilde "çocukların risk altında olmadığını" düşündüğünü söyledi

ÇOCUKLAR TELEFONDA POLİSLERE YALVARDI

Sınıftan defalarca acil hattı arayan bir çocuğun fısıldayarak 8 veya 9 çocuğun hala hayatta olduğunu ve "Lütfen buraya polis gönderin" diyerek yalvardığını belirten McCraw, yaklaşık bir saat boyunca en az 19 polisin okulun koridorunda saldırganın bulunduğu sınıfa müdahale etmek yerine taktik timlerinin ulaşmasını beklediğini kaydetti.

Saldırıya zamanında müdahale etmeyerek katliamın yaşanmasında payı olduğu düşünülen polislerin bu esnada dışarıda bekleyen acılı anne babalara biber gazı sıktığı ve gözaltına aldıkları da ortaya çıkmıştı.

Korkunç olayda hayatını kaybeden ve sağ kalan küçüklerin hikayeleri ise, olayın dehşet veren yanlarını gözler önüne serdi.

ABD basınına konuşan 11 yaşındaki Miha Cerrillo dehşet anlarını anlattı. Miha, Sınıfta film izledikleri sırada okula saldırganın girdiğini, öğretmenlerden birinin hemen sınıfın kapısını kilitlemek istemesine rağmen saldırganın kapının camından ateş açtığını söyledi.. Cerrillo, öğretmenin kapıyı kilitleyemeden geri çekildiğini ve o sırada aniden içeri giren saldırganın "iyi geceler" diyerek öğretmeni vurduğunu belirtti.

SINIFTAN ÇIĞLIKLAR YÜKSELDİ

Daha sonra saldırganın ikinci öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını hedef aldığını aktaran 11 yaşındaki öğrenci, mermilerin havada uçtuğunu, bazı parçaların başına ve omzuna çarptığını kaydetti.

Cerrillo, saldırganın ardından iç kapıdan bitişikteki sınıfa geçtiğini, oradan da çığlıklar ve silah sesleri duyduğunu, sesler kesildikten sonra ise saldırganın yüksek sesle müzik dinlediğini ifade etti.

ARKADAŞININ KANINI ÜZERİNE SÜREREK HAYATTA KALMIŞ!

O sırada vurulan öğretmenlerinin cep telefonundan polis acil hattını aradığını söyleyen Cerrillo, saldırganın geri dönmesinden korkarak, etrafında vurulan sınıf arkadaşlarının kanını üzerine sürerek ölü numarası yaptığını anlattı.

"ÖLÜ NUMARASI YAPTIM"

Ölü numarası yaparak yattığı zamanın kendisine 3 saat gibi geldiğini anlatan Cerrillo, bir ara dışarıda polis sesleri duyduğunu söyledi. Haberde, Cerrillo'nun mülakat sırasında ağlayarak niye seslerini duyduğu polislerin içeriye kendilerini kurtarmadığını sorduğu kaydedildi.

KÜÇÜK KIZ ÖLMEDEN ÖNCE POLİS ARAYARAK YARDIM İSTEMİŞ

Saldırıda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ameria Jo Garza'nın da, ölmeden önce polisi arayarak yardım istediği kaydedilmişti.

Telefon kayıtlarına göre Ramos'un hedefi olmadan önce küçük kızın yaptığı son şey Acil Çağrı Merkezi 911'i aramak oldu. Bedeni kanlar içinde bulunan küçük kızı, son anlarında çaresizce yardım çağırmaya çalışması sevenlerini derin bir acıya boğdu.

ÖLEN ÖĞRETMENİN EŞİ ACIYA DAYANAMADI

Saldırının kurbanlarından 4. Sınıf öğretmeni 48 yaşındaki Irma Garcia'nın eşi 50 yaşındaki Joe Garcia'nın yaşanan trajediye dayanamayarak kalp krizi geçirdiği kaydedildi.

Ailesi tarafından yapılan paylaşımda, "Joe'nun 25 yıldır evli olduğu eşini kaybetmenin acısına dayanamayarak kalp kırıklığından öldüğüne inanıyoruz. Lütfen dualarınızdan eksik etmeyin." ifadesine yer verildi.

Garcia çifti geride 12 ila 23 yaşlarında 4 çocuk bırakırken, okulun internet sayfasında, saldırının kurbanı Irma Garcia'nın 23 yıllık öğretmen olduğu bilgisi yer aldı.

SALDIRGAN BÜYÜKANNESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞTÜ

ABD basınına göre Ramos, aynı kasabada yaşıyordu. Saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu öğrenildi.

Katliamın nedeni hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak basına yansıyan bilgilere göre küçüklüğünde konuşma problemi yaşıyordu ve bununla bağlantılı olacak şekilde zorbalığa maruz kalmıştı.

Saldırganın kanlı eylemden önce tartıştığı büyükannesini vurduğu ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2022 17:21

İLGİLİ HABERLER