Gündem
  • 28.5.2022 17:29

Bankalar artık Cumartesi günleri de hizmet vermeye başlıyor.

Bankalar artık Cumartesi günleri de hizmet vermeye başlıyor.

Bankalar Cumartesi günü açık mı? Türkiye'de bankalarda yeni dönem başlıyor. Günde milyonlarca işlem yapan bankalar artık Cumartesi günleri de hizmet vermeye başlıyor. Bankada hesabı olan kurum ve kişiler, 'Bankalar Cumartesi günleri açık mı, hafta sonu çalışak mı' sorusuna yanıt arıyordu. Öte yandan Cumartesi günü hizmet verecek ilk banka da belli oldu. Uygulamanın diğer bankalarda kademeli bir şekilde devreye alınması bekleniyor.

Bankalarda Cumartesi dönemi başlıyor. Türkiye'de milyonlarca kişi ve kurum hafta için birçok işlemini banka üzerinden yaptırıyordu. Ancak bankaların haftasonu kapalı olması nedeniyle hem hafta içi yoğunluk oluşuyor hem de çoğu zaman işlemler yarım kalıyordu. Bununla beraber bankada hesabı olanlar 'Bankalar Cumartesi günü açık mı' sorusunun cevabını arıyordu.

BANKALAR CUMARTESİ GÜNLERİ AÇIK MI? CUMARTESİ AÇIK OLAN İLK BANKA BELLİ OLDU

Cumartesi günü tam gün olarak çalışacak ilk banka Yapı Kredi Bankası oldu. Yapı Kredi Bankası'nın İstanbul Şaşkınbakkal şubesi Cumartesi günü tıpkı hafta içinde olduğu gibi tam gün açık olacak. Yapı Kredi Bankası müşterilerine bilgi vererek Şaşkınbakkal şubesinin saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

BÜTÜN İŞLEMLER YAPILABİLECEK

Söz konusu pilot uygulamanın yapılacağı şubede bütün bankacılık hizmetleri normal hafta içi gibi gerçekleşecek.

DİĞER BANKALAR DA HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan Cumartesi günü çalışma konusunda bazı bankaların da hazırlık içerisinde olduğu öne sürüldü.

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2022 17:30

İLGİLİ HABERLER