
TERİM'İN VERDİĞİ SUYU ALIP YERE ATTI
Fatih Terim, 35 derece sıcakta, uzatmalarla 80 dakika 10 kişi oynadıklarını belirterek, "Dakikalar ilerledikçe hem fizik hem de moral olarak düşüyorsunuz. Muslera'nın atılmasıyla ilgili hakemle aynı görüşte değilim" dedi
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Karabük'te zorlu koşullar altında mücadele ettiklerine dikkat çekerek, beraberliği sıcak hava ve henüz 14. dakikada 10 kişi kalmalarına bağladı.
Sarı-kırmızılı hoca, "Maç 11'e 11 olsaydı güzel olacaktı. Ancak 14. dakikada eksik kaldık. Uzatmayla beraber 80 dakika 35 derece sıcakta oynamak kolay değildi. Açıkçası bizim kalecimizin sakatlığı var. Rakibin bir şeyi yok. Böyle bir durumda kırmızı karta karar verdi hakem. Hem fikir olduğum bir şey değil" dedi.
Sercan'ı çıkarmak istememesine rağmen değişikliğe gittiğini kaydeden Terim, "Sabri'yi alarak orta sahayı güçlendirdik. Ama dakikalar geçtikçe hem fizik hem de moral olarak düşüyorsunuz. Yetmiyormuş gibi gol yedik. Beklemediğimiz bir şeydi. Ondan sonra penaltı ve 1-1. Biz bu maçı 1 puanlık kazanç değil, 2 puanlık kayıp olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
‘Tecrübeli bir isim istedik’
Terim, kaleci Muslera'ya da sahip çıktı. Deneyimli hoca, "Muslera dünyanın en önemli kalecilerinden biri. Kendi içimizde topa çıkıp, çıkmamasını konuşabiliriz. Ancak yaptığı hareketin karşılığı kırmızı kart değildi" diye konuştu.
Fatih Terim, kaptanlık bandının Ujfalusi'ye verilmesi için ise "Ujfalusi önceki takımlarında kaptanlık yapmış bir oyuncu. Sabri olmadığına göre defansın göbeğindeki tecrübeli bir isme kaptanlığı vermek istedik" yorumunu yaptı.
Eboue’nin duası
Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Emmanuel Eboue dünkü karşılaşma öncesi yaklaşık 1.5 dakika süren duasıyla dikkat çekti. Hıristiyan olduğu bilinen Eboue’yi görenler, ellerini açıp, dua etmesini, “Müslüman mı oldu” diye karşıladılar.
Deumi’ye su jesti
Karabüksporlu Deumi 65. dakikada Galatasaray kulübesine gelerek su istedi. Ancak Deumi yarım şişeyi beğenmeyerek yere attı. Fatih Terim bunun üzerine dolu bir şişeyi kapağını açıp, Deumi’ye vererek jest yaptı. Terim’in bu davranışı tribünlerden alkış aldı.
Inter forması mı!
Galatasaray’ın lisanslı ürünlerini satan GSStore’un internet sitesi dün ilginç bir kampanya yaptı. Mağazanın, “www.gsstore.org” adresli sitesindeki duyuruda 200 lira ve üzerinde alışveriş yapanlara Inter’in imzalı formalarının hediye edileceği bildirildi. GSStore’un, Galatasaray’ın hazırlık maçı oynanan kulüplerle forma satışı için yaptığı anlaşma gereğince az sayıdaki Inter formalarını sattığı öğrenildi.