Spor
  • 22.6.2023 14:29

TFF'nin yeni yönetim kurulu belli oldu! Stefan Kuntz'un yerine gelecek

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi bugün yapılıyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olarak girdiği genel kurulda yeni yönetim kurulunda sürpriz isimler yer alıyor. Bu arada A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un yerine gelecek teknik adam da belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi bugün yapılıyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olarak girdiği genel kurulda yeni yönetim kurulunda sürpriz isimler yer alıyor. Bu arada A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un yerine gelecek teknik adam da belirlendi. Ankara'da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı. JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısı, 202 delegenin imzasıyla açıldı. Divan başkanlığına, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi. Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de kongrede yer aldı.

TFF YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ BELLİ OLDU:

Haluk Kalyoncu, İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan, Agah Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil.

TFF YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTESİ;

Talat Papatya, İdil Karademirlidağ Suher, Fuat Guguloğlu, Murat Şahin, Özen Kuzu, Habil Yazıcı, Abdullah Altınkum, Cengiz Erdem, Süleyman Kocasert, Cem Gün, İbrahim Gökhan Kasapoğlu, Şevket Çelik, M. Taha Güvendi, Remzi Ay.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2022 - 31 Mayıs 2023 dönemindeki hesap ve faaliyetlerinden ibra edildi.

Öte yandan, federasyonun 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 dönemi tahmini bütçesi de kabul edildi. TFF Yönetim Kurulu'na gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak, taşınmaz alımı ve satımı ile ayni haklar tesisi için yetki verildi.

BÜYÜKEKŞİ: ALLAH'A ŞÜKÜR VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRDİK
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir yıllık görev süresi boyunca verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini söyledi. Ankara'da JW Marriott Hotel'de yapılan TFF'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Büyükekşi, Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı ve Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe ile bir üst lige yükselen bütün takımları ve Turkcell Kadın Ligi'nde şampiyon olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget'i ayrı ayrı kutladı.

Bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek için mücadele eden futbol camiasının tüm fertlerine de ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten Büyükekşi, "Sevinç ve mutluluk kadar üzüntü ve keder de hayatın içerisinde. Tarihin en büyük doğal afetlerinden birisini de yaşadığımız 6 Şubat depremi de hepimize çok büyük bir acı verdi. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, futbol ailemizden de büyük kayıplar verdik. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Futbolun birleştirici gücüyle maddi ve manevi destek seferberliği ilan eden tüm kulüplerimizden de Allah razı olsun. Rabbim böyle acıları bizlere bir daha göstermesin. Güven, adalet, şeffaflık, eşitlik prensiplerini benimsemiş, ulaşılabilir bir yönetim anlayışı içerisinde olmayı taahhüt etmiştim. Değerli yönetim kurulu üyelerimizle hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri de sizlerle paylaşmıştım. Allah'a şükür verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Futbolumuzun gelişimi için çözüm odaklı ve tüm paydaşları merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedik" dedi.

Son dakika haberleri: TFF'nin yeni yönetim kurulu belli oldu! Stefan Kuntz'un yerine o isim geliyor

"SÜPER LİG VE TÜRKİYE KUPASI'NDAKİ FORMATLARI YENİDEN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"
Önümüzdeki 6 ay içerisinde futbol ailesinin tüm taraflarıyla görüşmeler yapacağız. Böylece önümüzdeki senelerde Süper Lig, 1, 2, 3. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanacak format ve fikstür yapısını birlikte yeniden oluşturmak istiyoruz. Bu sayede Türk futbolunun da marka değeri, sponsorluk ve yayın ihalesi gelirlerini artırmayı hedeflemekteyiz"

Başarı için çok sayıda hedef belirlediklerini anlatan Büyükekşi, "Bu hedefler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. 11 stratejik amaç altında tam 22 stratejik hedef belirledik. Genel kurul sonrasında planladığımız çalıştaylarla stratejik hedefleri sizlerle birlikte son haline getireceğiz. Yıl sonunda gerçekleştireceğimiz büyük futbol çalıştaylarla Türk futbolunun kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerini ve yolunu hep birlikte kamuoyuyla paylaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunun gelişimi için futbol akademileri projesini hayata geçirdiklerini aktaran Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bu projeyle altyapılarda Türk futbol modelini oluşturmak istiyoruz. Bu anlamdan Avrupa ve Türkiye'deki birçok kulübün altyapılarını yerinde ziyaret ettik. Dünyaca ünlü şirketlerle anlaşma yaptık. Amacımız milli takımlarımızın kendi havuzundan yıldız oyuncu üretmesidir. Diğeri ise kulüplerimizin kendi akademilerinden yetiştireceği oyuncular sayesinde dışardan transfer ihtiyaçlarını en alt seviyeye indirmek gerekir. Önümüzdeki yıllarda daha zengin ve nitelikli hakem havuzu yaratabilmek adına hakem akademisini kurduk. Hakemlerimizi kariyerlerine başladıkları andan itibaren gelişim süreçlerini takip eden bir sistemden eğitim almaya başladılar. Bu sayede hakemlerimizin profesyonel liglerde görev aldıklarında minimum hata maksimum performans göstermelerini hedefliyoruz."

Son dakika haberleri: TFF'nin yeni yönetim kurulu belli oldu! Stefan Kuntz'un yerine o isim geliyor

"YARI OTOMATİK OFSAYT TEKNOLOJİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknoloji alanında çalışmalar yaptıklarını belirterek, futbolda dijitalleşmeyi çok önemsediklerini söyledi. "Çağımızın olmazsa olmazlarının başında dijitalleşme geliyor" diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alanda hep birlikte ciddi atılımlar yapmaya ihtiyacımız var. TFF olarak, dijitalleşme ile ilgili önemli adımlar attık, atıyoruz. Dijital hakem atama sistemine geçtik. Gözlemci raporlarını dijital hale getirdik. 4 yıllık maliyeti 8 milyon Euro olan yarı otomatik ofsayt teknolojisini yeni sezonda Türk futboluna kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir kaç hafta içerisinde neticelendirip önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Önümüzdeki sezondan itibaren tüm liglerimiz dev profesyonel futbolcu lisans işlemlerini dijitale taşıdık."

Büyükekşi, UEFA Şampiyonlar Ligi, Almanya ve Belçika lig yapılarını yeniden düzenleyen bir firma ile iş birliği protokolü imzaladıklarını anımsatarak, "Önümüzdeki 6 ay içerisinde futbol ailesinin tüm taraflarıyla görüşmelere yapacağız. Böylece önümüzdeki senelerde Süper Lig, 1, 2, 3. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanacak format ve fikstür yapısını birlikte yeniden oluşturmak istiyoruz. Bu sayede Türk futbolunun da marka değeri, sponsorluk ve yayın ihalesi gelirlerini artırmayı hedeflemekteyiz. Tüm takımları kapsayacak yepyeni bir başarı hikayesi yazmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2023 14:34

İLGİLİ HABERLER