Ekonomi
  • 6.4.2021 10:56

THY'de 16 bin 256 çalışan sisteme bildirildi

Güvenli seyahat standartları ile seyahat sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde koruyan Türk Hava Yolları (THY) pandemiyle kararlı mücadelesini sürdürüyor. Türk Hava Yolları’ndaki aktif uçuş görevinde bulunan 16 bin 256 çalışan Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşı sistemine bildirildi.

Türk Hava Yolları (THY), günlük ortalama 797 uçuşla Avrupa'da liderliğini korudu. Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL), 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasındaki uçuş trafiği raporuna göre, THY günlük ortalama 797 uçuşla Avrupalı rakiplerini geride bıraktı.

Uçuş trafiğinde rakiplerini geride bırakan Türk Hava Yolları, seyahat sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde koruyarak uçuş ekiplerini aşılamaya başladı. Güvenli seyahat standartları ile seyahat sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde koruyan Türk Hava Yolları pandemiyle kararlı mücadelesini sürdürüyor.

THY'de görev yapan pilot, kabin memuru ve load master (yükleme uzmanları) çalışanları öncelikli meslek gurubu kapsamında Covid-19 aşılarını olmaya başladı.

Covid-19 aşısı için aktif uçuş görevinde bulunan 16 bin 256 çalışan Sağlık Bakanlığı'nın aşı sistemine bildirildi.


48 SAAT UÇUŞ YOK

Planlama sonrası aşısını olan uçuş ekipleri ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı genelge uyarınca 48 saat süreyle uçuşlarda görevlendirilmeyecek ve sağlık durumları yakından takip edilecek.

Uçuşlarda görevli çalışanlar ile birlikte yolcuyla ve uçakla temas edebilecek olan yer hizmetleri çalışanı 2 bin 250 kişinin ismi de aşı sistemine iletildi.

Türk Hava Yolları hem yolcularının hem de ekiplerinin sağlığı için seyahatin her aşamasında gerekli tedbirleri alıyor

GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKINDA

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün konuya ilgili olarak yaptığı açıklamada "Pandemiyle kararlı mücadelemiz sürüyor, uçuşlarımızda görevli arkadaşlarımız güzel günlere dönüş biletimiz olan Covid-19 aşılarını olmaya başladı. Gökyüzünde, misafirlerimizin ve ekiplerimizin sağlığını korumaya devam edeceğiz. Güzel günler çok yakında" dedi.

Güncellenme Tarihi : 6.4.2021 10:59

İLGİLİ HABERLER