TİGANA VESTEL İÇİN NE DEDİ?
İSTANBUL - Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Gençlerbirliği karşısında 3 puan almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.Jean Tigana, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, son 10 dakikada zorlandıklarını belirterek, ''Bir pozisyonda Runje'nin bizi kurtardığını söyleyebilirim ama bizim için önemli olan ilk yarı disiplinli futboldu. İyi organize olan ve tehlikeli bir takıma karşı bu bizi sevindirdi. Rakiplerin puan yitirdiği haftada aldığımız 3 puanla geçen hafta Kayseri Erciyesspor maçında yitirdiğimiz 2 puanı biraz telafi ettik. Taktik olarak da ilginç bir maçtı. İlk yarıda özellikle iki ekip de çok alan bırakmadı. Onları yormak durumundaydık. Sonuçta iyi bir ekip'' diye konuştu.
Gençlerbirliği karşısında çok pozisyon ürettiklerini kaydeden Fransız çalıştırıcı, ''Bu kadar pozisyonu elde etmek güzel. Çalışmayı sürdürmeliyiz. Topla buluşmamız gereken noktalarda bulunmamız gerekiyor. Orta yapılırken kesişme noktasında daha çok topla buluşsaydık daha fazla gol atabilirdik. Forvette sıkıntımız yok. Aslında önde oynayan ikilinin düzenli olarak ön direğe koşması gerekir'' dedi.
Tigana, Vestel Manisaspor'u şampiyonluk yolunda rakip görüp görmediği sorusu üzerine, ''3 büyüklere baktığımızda Vestel Manisaspor'un Avrupa'da oynamama avantajı var. Bu ekip de organize ve kaliteli bir takım. Sonuna dek bu işi takip edecekler. Niye şampiyon olmasınlar?'' dedi.
Tigana, UEFA Kupası'nda 19 Ekim Perşembe günü İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımıyla yapacakları karşılaşmayla ilgili olarak da şunları söyledi:
''Tottenham Hotspur maçı daha zor olacak. Neyse ki bu akşam ekstra sakatımız olmadı ama İngilizler'e karşı savaşmaya hazır olmak gerekiyor.''
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise takımın mücadelesinden memnun olduğunu söyledi.
Bakkal, oyunun genelinde denk bir mücadele yaşandığını belirterek, ''İlk yarıda ve ikinci devrede yakaladığımız gol pozisyonları var ama yan toptan gol yedik. Yapılan mücadeleden memnunum. İstanbul gibi bir deplasmanda yakaladığınız gol pozisyonlarını değerlendirmeniz gerekiyor. Yine de gittikçe yükselen bir grafiğimiz var. Bu ilerde bize artı olarak dönecektir'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:25