Gündem
  • 29.6.2007 15:26

TOKİ BAŞKANI:"TEĞMEN GENÇLİĞİN VERDİĞİ HEYECANLA DAVRANDI"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Niğde mitingi öncesi Bor İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreninde, danışmanları tarafından bir teğmenin yumruklanması iddiasına ilişkin olarak da şunları söyledi:


      ''Bir bomba araştırması olacak diye bizim güvenlik alanından çıkmamızı istediler ve biz de çıktık. Ben güvenlik alanının dışındaydım, bant vardı, alan bantla çevrilmişti. Bu güvenlik alanının dışında olduğumu herkes biliyor polis, asker biliyor, sivil halk biliyor.
      Orada bir genç teğmen (buradan da uzaklaş) deyince orada ufak bir sıkıntı çıktı bir arbede oluştu büyütecek bir olay değil. Beni iki asker götürünce, teğmenle bizim oradaki münakaşamızı görünce bizim arkadaşlar (bu TOKİ Başkanı nereye götürüyorsunuz) dediler, orada arbede çıktı. Aslında asker gençtir. Olay büyütüldü, büyütülecek bir olay değil. O beni bilmiyordu, TOKİ Başkanı olduğumu söyleyince de geri adım atamadı gençliğin verdiği heyecanla, suç aramaya suçlu aramaya gerek yok.'' Olayın gerçek boyutlarının dışına çıkması üzerine, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar, doğrudan şahıslara yönelik olmamak üzere, ''olayda kötü muamele ve hakarete maruz kaldığı'' yönünde savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini kaydetti. Bayraktar, tarafların karşılıklı birbirini anlaması durumunda bu şikayetinden vazgeçebileceğini ifade etti.
     
     BASIN MÜŞAVİRİ DÜLEKALP: ''HEDEF HALİNE GETİRİLDİM''

      TOKİ Basın Müşaviri Uğur Dülekalp ise Nİğde'deki törende ''kesinlikle askere yumruk atmadığını, itiş-kakış sırasında bir astsubayın yere düştüğünü'' belirtirken, olayın basında farklı boyutlarda yer alması nedeniyle, ''bazı kesimlerin hedefi haline getirildiğini'' söyledi.
      Olaydan sonra çok sayıda tehdit ve hakaret içerikli mailler ve telefonlar aldığını kaydeden Dülekalp, ''asker düşmanı, vatan düşmanı konumuna sokulmaktan'' büyük üzüntü duyduğunu, böyle bir niyet ve hedefinin asla olamayacağını ifade etti.


      Kesinlikle yumruk atmadığını, bu yönde bir görüntünün olmadığını, gerçeğin dava aşamasında da tespit edileceğini vurgulayan Dülekalp, olay hakkında şu açıklamayı yaptı:
      ''Bomba araması yapılacağı bildirilerek alanı boşaltmamız istendi. TOKİ Başkanı'nın da çıkması istendi. Bir bölgeye kadar birlikte yürüdük ve çıktık. Bu sırada ben basın mensuplarının yanına gittim. Sohbet ederken, adı geçen teğmen başkanı tekrar uyarıp, daha uzağa gitmesini istemiş. Başkan da tören ile ilgili işleri olduğunu söylemiş. Bunun üzerine saygı kurallarını aşan davranış ve söze muhatap olmuş. İki jandarma konula girerek, başkanı çıkarmaya çalışmış. Bunun üzerine arbede, itiş kakış başlamış.

Oraya girip müdahil oldum. Kesinlikle yumruk yok. Görüntülerde yumruk yok, itiş kakış var. Bu sırada düşen şahıs da teğmen değil, bir astsubay. İnsanlar birbirine çarpıyor o sırada düşüyor. Yargısız infaz yapılıp, yumruk attığım söyleniyor. Hedef haline getirildim. Hakaret ve tehdit içerikli mesajlar geliyor. Askere veya güvenlik güçlerine karşı bir tutum kesinlikle söz konusu olamaz. Saygı sınırını aşan davranış nedeniyle bir arbede yaşandı. Sorun hukuk nezdinde çözülecektir.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER