
TOP ATIŞLARI EVLERİN DUVARLARINI ÇATLATTI
HAKKARİ’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nde askeri birliklerin eğitim amacıyla yaptıkları top atışlarının 20’den fazla evde hasar meydana getirdiği iddia edildi. Top atışları yüzünden evlerinin çatladığını ileri süren Çukurcalı bazı vatandaşlar, yetkililere başvurarak zararlarının karşılanmasını istedi.Irak sınırında bulunan ve 2 ay önce 1'inci derece askeri bölge ilan edilen Çukurca İlçesi’nde askeri birliklerin zaman zaman eğitim amaçlı yaptığı top atışları şikayet konusu oldu. 7 bin 500 nüfuslu ilçede 20 vatandaş, top atışlarının meydana getirdiği sarsıntı yüzünden evlerinde çatlaklar oluştuğunu ileri sürdü. Çukurca Kaymakamlığı’na başvuran bu kişiler zararlarının karşılanmasını istedi.
İlçenin Yeni Mahalle semtinde oturan ve evi top atışlarından sonra büyük hasar gördüğünü söyleyen Hacı Çetin, artık evlerinde huzur içinde oturmak istediklerini belirtirken, Emir Şaban Mahallesi’nde oturan Halit Yaşlı da Mehmetçiğin eğitim amaçlı da olsa bu tür top atışlarını ilçenin uzak noktalarında yapmalarını istediklerini belirtti.
Halit Yaşlı, top atışlarından sonra evlerinde çatlaklar oluşmaya başladığını belirterek, “Top sesleri, ya da silah sesleriyle geceyi geçiriyoruz. Yetkililerden zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Son zamanlarda 3 defa top atışları oldu. Top atışlarıyla birlikte bir çocuk korkudan bayıldı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Yetkililer artık bu çocukları düşünsün'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:54