Ekonomi
  • 31.5.2013 14:23

"Toplu sözleşme yapacak sendika bulunmayacak"

Beko, yönetim kurulu üyeleriyle, CHP Ankara İl Başkanlığını ziyaret etti.
Yeni yönetim olarak "emek ve demokrasi mücadelelerinde" yanlarında yer alan partileri ziyaret etme kararı aldıklarını belirten Beko, "Önümüzdeki süreçte çok zor günler bizi bekliyor. AKP Hükümetine karşı omuz omuza mücadele etmek zorundayız" ifadesini kullandı.
Beko, 4857 Sayılı İş Kanunu ile birçok KİT'in özelleştirildiğini, çalışanların da taşeronlaştırıldığını savunarak, bu yasanın çıkarıldığı günden bu yana çok sayıda çalışanın iş kazalarında yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.
Toplu İş İlişkileri Yasası'nı eleştiren Beko, "Bu yasa ile önümüzdeki dönemde sendikalı olan, ancak sendikalı olsa bile 2018 yılında kesinlikle toplu iş sözleşmesinden faydalanamayacak işçi sayısı 6 milyon. Yani İş kolu barajından dolayı 2018'de toplu sözleşme yapacak sendika bulunmayacak" dedi.
Reyhanlı'daki bombalı saldırılardan sonra iki gün süreyle ilçeyi ziyaret ettiklerini anlatan Beko, saldırılarla, Hatay'da bir Alevi Sünni çatışması oluşturmanın amaçlandığını ancak Hatay halkının buna prim vermediğini ifade etti.
Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili de park yerine alış veriş merkezleri yapılmasını kabul edemeyeceklerini, DİSK Başkanlar Kurulunun alana giderek eylemcilere destek olacağını söyleyen Beko, İstanbul'a yapılacak 3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesini de eleştirdi.
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da DİSK'in "emek ve demokrasi mücadelesinde" önemli görevler üstlendiğini belirterek, Konfederasyonun CHP ile omuz omuza mücadele edeceğine inandıklarını dile getirdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER