Spor
  • 7.5.2013 14:52

Trabzonspor Başkanlığına bir aday daha!..

TRABZONSPOR'da ay sonunda yapılacak olağanüstü genel kurulda başkan adayı olacağını açıklayan Prof.Dr.Hakan Kulaçoğlu, "Adalet ve etik ilkelere bağlı kalacağını söyleyen, bunu pratiğe geçiren her kurum ile dostluk kuracağımızın sözünü veriyoruz. Barış olması için adalet olması lazım" dedi.

EKİBİYLE BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPTI

Zorlu Grand Otel’de, '2010-2011 yılı şampiyonu Trabzonspor’ yazısı önünde, yönetiminde yer alacak olan Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Av.Hakan Oran, Burak Gürdal, Mehmet Aygün, Selçuk Kartal, Selim Emre Ar ve Aydın Aktaş'la birlikte açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Kulaçoğlu, Türk futbolunun aydınlık geleceği için aday olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Bugün, şimdiye kadar yazdıklarımızı, çizdiklerimizi, savunduklarımızı, önerdiklerimizi hayata geçirme, uygulama yolunda çok önemli bir adım atarken, Trabzonsporlular'ın huzurundayız. Sadece Trabzonspor’un güzel günleri için değil Türk futbolunun aydınlık geleceği için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda Trabzonspor kulüp başkanlığına aday olduğumu ekip arkadaşlarım adına açıklıyorum. Hayırlı olsun."

SADRİ ŞENER VE YÖNETİMİNE ŞÜKRAN

Trabzonspor’un geçmişinin başarılarla dolu olduğunun altını çizen Prof.Dr.Kulaçoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzonspor elbette zor dönemler geçirdi, bu dönemleri de kenetlenerek aşmaya çalıştık. İki yıl önce çok başarılı bir dönem geçirdik. Tarihimizde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde oynadık ve ülkemizi çok iyi temsil ettik. Ama bugün zor bir dönemden geçiyoruz. 2 yıl önce şampiyonluğu kulübümüze kazandıran sayın Sadri Şener ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar tarihteki yerlerini aldılar."

"TÜRK FUTBOLU TEMİZLENME ŞANSINı YAKALAMIŞTI"

Şike sürecine değinirken Türk futbolunun temizlenme şansının ertelendiğini ileri süren Prof.Dr.Kulaçoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Söylemlerimiz ve eylemlerimizle Trabzonspor kültürünü temsil ettiğimizin bilincinde olmalıyız. Biliyorsunuz Türkz futbolulu şike sürecinde çok güzel bir temizlenme şansı yakalamıştı. Ne yazık ki o şans bir süreliğine ertelendi. Şikeyi örtmek ve bu şansı kaçırmak için atanmış bir federasyon ve onun kurulları tarafından Türk futbolunun temizlenme şansı engellendi. Mevcut kirli çarkın, kulüp başkanı, yönetici, teknik direktör ve futbolcu üzerinden dönen kirli bir sistemin devam etmesinde çıkar bekleyenler var. Ben 2 yıl içinde Trabzon’dan başlayacak bu hareketle Türk futbolunun temizleneceğine ve çok ayrı bir yönetici profili olacağını umuyor, Türk futbolunun aydınlık geleceği için aday olduğumuzu söylüyorum."

BARIŞ OLMASI İÇİN ADALET OLMASI LAZIM

Futbolda barışın olması için adaletin olması gerektiğini vurgulayan Pdf.Dr.Kulaçoğlu, Trabzonspor'un bu süreçte hem hakkı gasp edilen kurum olduğunu, hem de önemli bir şampiyonluk kadrosunun dağıldığını anlatırken şöyle dedi:

"Burada yaşanan enerji kaybı şimdi büyük bir restorasyonu zorunlu hale getirdi. Bunu da çok iyi bir ekiple yapmak mümkün. Biz bağımsız yönetim, bağımsız Trabzonspor anlayışıyla çıktığımız bu yolda, adalet ve etik ilkelere bağlı kalacağını söyleyen, bunu pratiğe geçiren her kurum ile dostluk kuracağımızın sözünü veriyoruz. Barış olması için adalet olması lazım. Adalet gelince barış da kendiliğinde gelecektir."

"EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ SAMİMİYETSİZLİK"

Trabzonspor’un ikinci bir ihtilal yapması gerektiğini de savunan Prof.Dr.Kulaçoğlu, a açıklamasını şöyle tamamladı:

"Trabzonspor’un her şeyden önce samimiyete ihtiyacı var. En büyük sorunlardan biri maalesef samimiyetsizlik. Şeffaflık gerekiyor. Trabzonspor, Anadolu kulüplerin önünü nasıl açmışsa yapılan ihtilalle, ikinci ihtilalini de Türk futbolunun aydınlanması ve temizlenmesi için yapmak zorundadır. Biz ekibimizle bunu yapacağımızı ve Türkiye’ye bir ışık tutacağımızı ve o ışığı yayacağımızı sizlere taahhüt ediyoruz."

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER