Sağlık
  • 25.12.2007 01:25

TRAFİK KAZASINDA ÖLEN GENÇ 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK...

Arif Molu Anadolu Teknik Lisesi Boya ve Apre Bölümü son sınıf öğrencisi olan Dursun Çalık (19), 1 hafta önce İstasyon Caddesi'nde yaya geçidinden geçerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.
      Tedavi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çalık, yapılan tüm müdahalelere karşın beyin ölümü gerçekleşti.
      Dursun Çalık'ın ağabeyleri Mahmut ve Murat Çalık, kardeşlerinin organlarının bağışlanmasını kabul ettiler.
      Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatta, Çalık'tan alınan 2 böbrek ile karaciğerin, Kayseri'de bulunan 3 hastaya nakledilmesine karar verildi.
      Çalık'ın kalbi ise İzmir'den uçakla gelecek ekip tarafından alınacak. Doku nakil kabına konulacak olan kalp, daha sonra İzmir'de bir hastaya nakledilecek.
     

Mahmut Çalık, AA muhabirine, kardeşinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu, ancak organ bağışı nedeniyle acılarının biraz hafiflediğini söyledi.
     

Kardeşinin beyin ölümü gerçekleşince, doktorların da tavsiyesiyle organlarını bağışladıklarını ifade eden Çalık, ''Şimdi kardeşimiz 4 kişiye hayat vermiş olacak. Onların duası bize yeter. Biz organ naklinin yaygınlaştırılmasına öncülük etmek istiyoruz. Asla bir beklentimiz yok'' dedi.
     

Murat Çalık da organ bağışının dinen bir sakıncası olmadığını ifade ederek, ''Kardeşim öldü, ama şimdi onun organları 4 kişiye hayat verecek. Biz bu insanları şu anda tanımıyoruz ama ilerde tanıyacağız ve kardeşimizin bir organının yaşadığını görmüş olacağız, bununla teselli bulacağız'' diye konuştu.
     

Erciyes Üniversitesi yetkilileri, alınacak organlarla ilgili doku testi ve tarama çalışmalarının sürdüğünü, 2 böbrek ve karaciğerin Kayseri'de kalacağını, kalbin ise uçakla İzmir'e gönderileceğini kaydettiler.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:57

İLGİLİ HABERLER