Medya
  • 15.5.2004 02:00

TRT ESKİ GENEL MÜDÜRÜ YENİ GENEL MÜDÜR'E VERDİ VERİŞTİRDİ

Eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, Eurovision’a davet edilmedi. Yener, yeni Genel Müdür Şenol Demiröz için ‘Kıskançlık yapıyor. Bunların zihniyeti budur. Gelir gelmez 12 bayan yönecinin de işine son verdi’ diye konuştu.

Sertab Erener’in birinci olduğunda geçen yılki yarışma sırasında TRT’nin başında bulunan Yücel Yener, İstanbul’daki yarışmaya davet edilmedi. Yücel Yener konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Cumhuriyet tarihinde en büyük başarıyı genel müdürlük görevim sırasında sağladık. Bu yarışmanın birinci konukları arasında yer almam, belki de şeref konuğu olarak yer almam gerekiyordu. Ne yazık ki bizim toplumumuzda hafıza kaybı ve vefasızlık var. Ya da ortada bu yılki TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’ün büyük kıskançlığı var. Bana davetiye bile gelmedi. Çok üzüldüm, Sertab birinci geldiğinde ilk kabul eden ve konser verdirten hükümet oldu. Oysa daha önce bize baskı yapıp şarkıyı Türkçe söylettirmemizi istemişlerdi, ama daha sonra sanatçıyla birlikte şarkı söylediler. Baskılar özellikle Milli Görüş’e ait internet sayfalarında sürdü. Meclis’te soruşturma önergelerini AKP grubundan verdiler.’

Yener, Sertab Erener’in kadın semazenlerle sahneye çıkması konusunda ise, ‘Şu anki genel müdürün kadınlara karşı olduğunu ben başından beri söylemiştim. Göreve gelir gelmez 12 kadın yöneticiyi aynı anda görevden aldı. Bugün Türk kadını subay, milletvekili veya avukat olabiliyor, semazen neden olmayacakmış’ diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER