Dünya
  • 27.11.2020 21:26

Trump Beyaz Saray'ı bırakmıyor!.. Amerika'da savaş kapıda

Trump, başkan seçimle ilgili yalanlar ve komplo teorileri dolu tweet atmaya devam ederken, Biden 80 milyon oy kazandığını 'kanıtlayamazsa' Beyaz Saray'dan ayrılmayacağını ima etti.

Yalanlarla dolu bir Cuma tweetinde Başkan Trump, Beyaz Saray'dan ayrılmayacağını ve Biden seçim galibiyetinin sahtekarlık olmadığını kanıtlamadıkça Başkan tarafından seçilen Joe Biden'ın "girmesine" izin vermeyeceğini ima etti.

Trump, daha bir gün önce Beyaz Saray'daki gazetecilere, seçimi kabul etmeyeceğini, ancak Seçim Kurulunun Aralık ayında Biden'i başkan yapmak için oy kullanması halinde gönüllü olarak ayrılacağını söylemişti.

Biden, göreve gelmek için Trump'un kitlesel dolandırıcılık ididasını çürütmek zorunda değil. Trump ayrıca Biden'ın göreve başlayıp başlayamayacağını belirleme yetkisine veya yeteneğine de sahip değil.

Başkan Donald Trump, komplo teorileri ve yalanlarıyla dolu bir Cuma tweet'inde, Biden seçim galibiyetinin hileli olmadığını kanıtlamadıkça, Başkan olarak seçilen Joe Biden'ın göreve gelmesine izin vermeyeceğini ima etti.

Trump yeni bir Tweet atarak, "Biden, Beyaz Saray'a ancak gülünç" 80.000.000 oyunun "sahtekarlıkla veya yasadışı yollarla elde edilmediğini kanıtlayabilirse Başkan olarak girebilir. Detroit, Atlanta, Philadelphia ve Milwaukee'de kitlesel seçmen sahtekarlığında olanları gördüğünüzde, ortada büyük bir Çözülemeyen sorun var!, " yazdı.

Trump, Biden'a oy veren eyaletlerde bulunan dört büyük siyah şehirde seçim dolandırıcılığı ve suistimalle ilgili yanlış ve ırkçı mecazları hatırlattı. 
Insider and Decision Desk HQ'ya göre Biden, Trump'ın 232 oyuna kıyasla 306 Seçim Kurulu oyu kazandı ve halk oylarını yüzde 51'ini Biden'e yüzde  ila% 47'sini Trump'a verdi.  
Biden Tarihte 80 milyonun üzerinde oy alan ilk başkan adayı oldu.

Trump'ın tweet'inde listelenen şehirlerin hiçbirinde yaygın seçmen sahtekarlığına dair bir kanıt yok. Seçim Günü'nden bu yana geçen üç buçuk hafta içinde, ne Trump kampanyası ne de müttefikleri , oy pusulalarının sayılmasını durdurmak, büyümek de dahil olmak üzere aradıkları çareleri haklı çıkaracak herhangi bir sahtekarlık, suistimal veya suistimal düzeyini kanıtlayamadı.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2020 00:19

İLGİLİ HABERLER