
Trump, Gazze ateşkesi heyetlerini uyardı: Elinizi çabuk tutun yoksa çok kan dökülür
'Zaman çok önemli, yoksa büyük bir kan dökülmesi yaşanacak'
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde "zamanın çok önemli" olduğunu belirterek, müzakerecileri "büyük çaplı bir kan dökülmesini" önlemek için hızlı hareket etmeye çağırdı ve ilerlemenin "çok olumlu" olduğunu söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Pazar akşamı Truth Social'da yaptığı paylaşımda, Gazze'de ateşkesi müzakere edenlerin "HIZLI HAREKET ETMELERİ" gerektiğini söyledi.
Başkan, "Zaman çok önemli, yoksa büyük bir kan dökülmesi yaşanır" uyarısında bulunarak, bunun "kimsenin görmek istemediği bir şey" olduğunu söyledi.
Trump, ateşkes görüşmeleri sırasında Hamas ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle "çok olumlu görüşmeler" yapıldığını doğruladı .
Trump, bu görüşmelerin " rehineleri serbest bırakmayı, Gazze'deki savaşı sona erdirmeyi" amaçladığını , ancak daha da önemlisi, uzun zamandır Orta Doğu'da BARIŞ'ın arandığını belirtti.
Cumhurbaşkanı, görüşmelerin "çok başarılı" geçtiğini ve "hızla ilerlediğini" belirtti.
Trump, ilk aşamanın 'bu hafta tamamlanacağına' inanıyor
Ayrıca heyetlerin pazartesi günü Mısır'da bir araya gelerek "son detayları ele alıp açıklığa kavuşturacaklarını" ve kendisine "ilk aşamanın bu hafta tamamlanması gerektiği" söylendiğini de sözlerine ekledi.
Hamas'tan El Arabiya'ya bir kaynak: Silahların uluslararası gözetim altında Filistin-Mısır ortaklığında bir kuruluşa teslim edilmesi konusunda anlaştık. Amerika'ya silah teslimi konusunda anlaştığımız bilgisini verdik.
Güncellenme Tarihi : 6.10.2025 12:05