Asayiş
  • 30.8.2018 00:10

TSK'dan Gara ve Hatay'a hava harekatı: 15 terörist etkisiz

TSK düzenlediği hava harekatlarında Hatay'da 6, Irak'ın kuzeyi Gara'da ise en az 9 teröristi etkisiz hale getirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan ilk açıklamada "Hatay kırsalında 29 Ağustos 2018’de düzenlenen hava harekâtı neticesinde, güvenlik güçlerine saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı altı terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Gara'da 9 terörist etkisiz

TSK'dan yapılan ikinci açıklamada ise Irak'ın kuzeyi Gara'da düzenlenen hava harekatında ise en az 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Irak Kuzeyi Gara bölgesine 29 Ağustos 2018’de düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı en az dokuz terörist etkisiz hale getirilmiştir."

İçişleri Bakanlığı, dün Hatay Payas’ta 5 kişiyi rehin alan ve bugün serbest bırakan 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“28 Ağustos 2018 Tarihinde Hatay-Payas’ta 5 vatandaşımızı erzak temini maksadıyla rehin alan ve bugün serbest bırakan teröristler, Jandarma İHA ve Jandarma Operasyon Birliklerince yapılan takip sonucu Hatay Kıraç Tepe Bölgesine yapılan yakın hava desteğiyle 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2018 00:12

İLGİLİ HABERLER