Dünya
  • 27.10.2022 13:59

Türk düşmanı ABD'li senatör Bob Menendez'e federal soruşturma

Yunanistan'a yakınlığı ile bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez'e New York savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Türkiye karşıtlığı ile de anılan Menendez, daha önce F-16 satışlarına karşı çıkmış; ayrıca Yunanistan-Türkiye geriliminde Atina yönetiminden taraf olmuştu.Yunanistan'a olan hayranlığıyle bilinen Türkiye karşıtı ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in federal soruşturma altında olduğu açıklandı.

ABD gazetesi ABC News'in aktardığına göre soruşturma New York'taki Manhattan savcılığı tarafından başlatıldı. Senatörün danışmanı da iddiaları doğruladı.Gazeteye konuşan Menendez'in danışmanı Micheal Soliman, "Senatör Menendez soruşturmadan haberdar; ancak soruşturmanın kapsamını bilmemekte. Senatör kendisinden ya da ofisten istenen her türlü belgeyi taraflara verecektir" ifadelerine yer verdi.Menendez, Türkiye karşıtlığı ile biliniyor. Daha önce de Türkiye'ye satılması planlanan F-16 satışlarının şarta bağlanmasını istemişti.

ABD'de Ermeni, Yahudi ve Rum lobileriyle olan yakınlığı ile bilinen Senatör, Türkiye-Yunanistan geriliminde Yunanistan'dan taraf olmuş ve "Yunanistan'ın karasularına ve hava sahasına yönelik ihlaller kabul edilemez" gibisinden söylemlerde bulunmuştu.Daha önce de Menendez Türkiye'nin Yunanistan'a provokasyon girişiminde bulunduğunu iddia ederek, "Bu yapılan NATO'ya yapılan bir harekettir. Türkiye, bunun sonuçlarını göze almalıdır" sözlerine yer vermişti.2020 yılında ise Türkiye'nin sismik araştırma gemisi olan Oruç Reis'in Meis Adası'nın güney-doğu hattında sismik arama-tarama faaliyetlerine katılacağını duyurmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Menendez, 'Türkiye'nin Yunanistan'a ait karasularını tartışmaya açarak bölgede gerginlik çıkardığını' ifade etmişti.

Güncellenme Tarihi : 27.10.2022 14:05

İLGİLİ HABERLER