
Türk ırkçılığı yapanlar, Türklüğe zarar veriyorlar
Bakan Ömer Çelik, bugün Nevşehir'de, Hacıbektaş İlçesi'ne giderek Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi'ni ziyaret etti, dua okudu. Bakan Ömer Çelik, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'nin huzurunda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Külliyede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığını, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'nin manevi mertebesine ve mirasına uygun bir hassasiyet gösterildiğine şahit olduğunu ifade eden Çelik, "Burada çalışan ve hassasiyet gösteren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burada yaşayan vatandaşlarımız, Nevşehirliler ne kadar sevinseler azdır. Böylesine büyük bir maneviyat üstadının eşiğinde bir hayat sürüyorlar" dedi.
"TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ ETRAFINDA KENETLENİLMELİ"
Nevşehir'de valilik ziyaretinde İmralı ile yürütülen çözüm sürecine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik, "Vatandaşlarımızın Sayın Başbakanımızın açıklamaları dışında, özellikle muhalefet partilerinin çarpıtmalarına itibar etmemeleri lazım" dedi. Yürüttükleri müzakerenin devletin yapısı ve milletin birliği üzerinde olmadığı görüşünü savunan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye 30 yıldır çok ağır bir sürecin içerisindedir. Türkiye’nin üzerindeki ağır bir yükü kaldırmak üzere Başbakanımızın liderliğinde çözüme doğru inisiyatif yürütüyoruz. Her gün spekülatif veya doğru olmayan haberi muhalefet partilerinin liderlerinden dinliyorum. Bu konuda herkesin hassas olması gerekir. Süreci sona erdirmek, artık anaların ağlamaması için herkesin üzerine sorumluluk düşüyor. Özellikle vatandaşlar arasında etnik kışkırtıcılık anlamına gelebilecek sözlerin bazı siyasilerden kaynaklanması çok kaygı vericidir. Gerçekten milliyetçilikten bahsedenler Türkiye milliyetçiliği etrafında kenetlenmelidir. Türklük adına ırkçılık yapanlar, Türklüğe zarar veriyorlar. Kürtlük adına ırkçılık yapanlar Kürtler adına en büyük asimilasyonu uygulamışlardır.”
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:47