Gündem
  • 24.2.2013 21:17

Öldürülen gazetecinin sevgilisine notu

Suriye'de görev yapan Fransız muhabirin ölümü -Suriye'de yaralanan ve Türkiye'de kaldırıldığı hastanede ölen Fransız foto muhabiri Voisin'in son elektronik postalarından biri ortaya çıktı -Voisin, savaşı ve gazeteciliğe duyduğu aşkı anlattı
 

PARİS (AA) - Suriye'de geçen hafta düzenlenen bombardımanda yaralanan ve Türkiye'de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Fransız foto muhabiri Olivien Voisin'in gönderdiği son elektronik postalarından biri ortaya çıktı.
     İdlib bölgesinde 21 Şubat'ta yaralanmadan bir gün önce İtalyan bir kız arkadaşına gönderdiği elektronik postada Voisin, Suriye'ye kaçak yollardan geçmeye hazırlanırken neler yaşadığını anlattı.
     Kız arkadaşının sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımladığı mektupta Voisin, ''Gece çok soğuk oluyor. Neyse ki Türkiye'den kilotlu çorap satın aldım, bu biraz daha dayanmamı sağlıyor. Neredeyse 20 dakikada bir top atışı var, sık sık yer sallanıyor'' diye yazdı.
     Mektupta çatışmaları ve taraflarla ilişkisini anlatan Voisin, ayrıca, ''Bu lanet kameraya bağımlı olduğum bir gerçek. Bir anda, özellikle yaşama isteği gibi inanılmaz hisler uyandıran adrenalin kadar güçlü başka hiçbir madde yok'' ifadesini kullandı.
     Fransız ve uluslararası medya için birçok kez görev yapan Voisin'in röportajları L'Express, Le Monde, Le Progres, Le Soir, Liberation, Elle, La Vie, La Croix, Telerama, The Guardian ve L'Orient Le Jour gibi ünlü dergi ve gazetelerde yayımlandı.
     Voisin, Suriye dışında Libya, Somali, Brezilya, Haiti, Kenya ve ABD'de de röportajlar yaptı.
     1974'de Kore'de doğan Voisin, Fransız bir aile tarafından evlat edinildi. Voisin, yaptığı açıklamalarda birçok kez, ''Güney ülkeleri beni Çinli sanıyor. Fransız olabileceğim akıllarına gelmiyor'' demişti.
    
     Muhabir: Şeyma Tahan / AFP
     Yayıncı: Erdem Gültekin
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER