Gündem
  • 22.3.2021 21:41

Türk Tabipler Birliği'nden Besmele alçaklığı

Türk Tabipler Birliği'ne tepkiler çığ gibi! “Bu tiplere sağlığımızı emanet ediyoruz..”

Türk Tabipler Birliği’nin (TTB); Müslümanların her söz, her iş ve her faaliyetin evvelinde çekilmesi tavsiye edilen, “Rahman (esirgeyen) ve rahim olan (bağışlayan) Allah’ın adıyla” anlamına gelen Besmele’ye hakaret etmesi kamuoyunda eleştiriliyor.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB); Müslümanların her söz, her iş ve her faaliyetin evvelinde çekilmesi tavsiye edilen, "Rahman (esirgeyen) ve rahim olan (bağışlayan) Allah'ın adıyla" anlamına gelen Besmele'ye hakaret etmesi kamuoyunda eleştiriliyor.

AYDIN: "LANETLİYORUM"
Prof. Dr. Kemalettin Aydın; Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından hazırlanan, "Türkiye'de Bağışıklama Hizmetlerinin Durumu" başlıklı raporun girişinde, "esirgeyen yoktu, bağışlayan da!.. Esirgenmeyen ve bağışlanmayan tüm kardeşlerimiz ve çocuklarımızın anısına…" ifadelerinin yer almasını eleştirdi. Prof. Dr. Aydın; "İfadeler dikkatimi çekmiyor, lanetliyorum..." dedi.

"TEK DERDİ İSLAM VE DEVLET DÜŞMANLIĞI OLAN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ KAPATILSIN"
Dr. Gülperi Pınarcık da; "Hekimleri temsil etmeyen, tek derdi İslam ve devlet düşmanlığı olan Türk Tabipler Birliği kapatılsın. Türk Tabipler Birliği beni temsil etmiyor" ifadelerini kullandı.
Tarihçi Mustafa Armağan ise, Besmele'yle alay eden Tabipler Birliği'ne soruşturma açılmasını istedi.


"UTANMAZLAR Kİ..."
Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu: "Utanç verici diyeceğim... Utanmazlar ki... Bu tiplere sağlığımızı emanet ediyoruz..

ERTEM: BU ÇUKUR NEDEN HALEN KAPATILMAZ?"
Öğretim üyesi Barış Ertem: "Uzmanlık ve ilgi alanı 'sağlık' olan bir kurum bunu neden yapar? Neden yapma ihtiyacı duyar? Bu ilkel düşmanlık çukurundan nasıl fayda beklenir? Bu çukur neden halen kapatılmaz?"


"TABİPLER BİRLİĞİ'NE SORUŞTURMA AÇILMALI"
Tarihçi Mustafa Armağan: "Bu Tabipler Birliği'nin neresi Türk? Besmeleyle böyle adice alay eden Tabipler Birliği'ne soruşturma açılmalı ve isminin başından Türk kelimesi çıkarılmalı"
Gazeteci-Yazar Şükrü Sak: "Allah belanızı versin!"
Gazeteci Mehmet Ali Önel: "Türk Tabipler Birliği TBB, yayınladığı bir raporun girişinde, besmele ile dalga geçmiş. Bu tip eski tüfek sol yapılar, yasa ile korunan yarı resmi kurumlardır. Bunlar güya hekimlik mesleğini temsil ediyor. Bunlara bunca yıldır göz yumulması da ayrı bir mesele..."
Avukat Sedat Karakaş: "Bu milletin değer yargılarını, kutsallarını beğenmiyorsanız defolup gideceksiniz bu ülkeden aşağılık herifler. Salyangoz satıcıları sizi..."
Abdulhafis Elden: "Türk Tabipler Birliği inanmak zorunda değilsiniz. İnsan olmanın gereği olan askarî saygıyı gösterebilseydiniz yeterdi."

DİNİ DEĞERLERE HAKARET İÇEREN İFADELER
Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından hazırlanan, "Türkiye'de Bağışıklama Hizmetlerinin Durumu" başlıklı raporun girişinde, Besmele ile alaycı ifadelerin kullanılması dikkat çekiyor.
Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak ve Dr. Bahar Marangoz hazırlanan raporun giriş sayfasında; "esirgeyen yoktu, bağışlayan da!.. Esirgenmeyen ve bağışlanmayan tüm kardeşlerimiz ve çocuklarımızın anısına…" ifadeleri yer aldı.
Söz konusu alaycı ifadeler 137 sayfalık raporun 4. Sayfasında yer alıyor. Söz konusu dini değerlere hakaret içeren ifadelerin ardından raporun içindekiler bölümüne geçiliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2021 10:55

İLGİLİ HABERLER