Gündem
  • 17.7.2020 12:30

Türk Tarih Kurumu Başkanı'ndan skandal FETÖ çağrısı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış, Takiyye için pişman gözüken FETÖ'cülere sahip çıkılıp topluma kazandırılmasını istedi. Darbeye karışan FETÖ'cülerin yüzde 75'i pişmanlık duymadığı ve yüzde 20'nin de taktik icabı pişman görünüp takiyye ile etkinlik pişmanlık yasasından yararlandığı FETÖ'cülerle ilgili çatlak sesler çıkıyor.
Bukalemon gibi sürekli renk değiştiren anasına babasına eşine ve çocuklarına bile yalan söylemekten çekinmeyen, her sözünde takiyye olan FETÖ'cülerin hangisine inanıp da topluma kazandıracaksın.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış: Darbeye karışıp pişman olana sahip çıkmalıyız, AK Partili Metiner isyan etti..

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın sözleri tepki çekti.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, “15 Temmuz'u anlamak" konulu panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise sosyal medya hesabından bu konuşmaya tepki gösterdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) iş birliğinde "15 Temmuz'u anlamak" konulu panel düzenlendi. Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış da panelde bir konuşma yaptı.

Yaramış konuşmasının bir bölümünde, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tarihte biliyorsunuz, birçok darbe girişimi oldu, darbeler oldu” hatırlatması yapan Yaramış, “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda” diye konuştu.

Metiner tepki gösterdi: FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz?

Konuşmayı sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşan Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz?” diye sordu.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2020 14:17

İLGİLİ HABERLER