KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin Türkbank'ın tasfiyesini durdurmasının ardından Türkbank emeklileri maaşlarına kavuştu. Mahkeme, Türkbank Sosyal Güvenlik ve Emekli Sandığı Vakfı'nın başvurusunu önceki gün görüşmüş ve durdurma kararı almıştı.
Bunun üzerine Türkbank Emekli Sandığı'na üye banka emeklileri üç yerine bir aylık maaşlarını dün aldı. Aylık maaşları 200 ile 300 milyon lira arasında değişen 7 bin 500 emekliye toplam 2.5 trilyon liralık ödeme yapıldı. Öte yandan, İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi de, Türkbank tasfiyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına ve dosyanın İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'yle birleştirilmesine karar verdi.
İstanbul mahkemelerinin tasfiyeyi iptal etmesinden sonra karar tasfiye memurlarına tebliğ edildi. Tasfiye memurlarının bankadan ayrıldığını belirten Türkbank Emekli Sandığı Munzam Vakfı Başkanı Celal Balabanlı, işten çıkarılan 2 bin 200 personeli de işbaşına çağırdıklarını söyledi.
radikal
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:48