Yaşam
  • 11.1.2023 23:02

Türkiye 19 yaşındaki piyanist motokuryeyi konuşuyor...

Sosyal medya sipariş götürdüğü yerde piyano çalan moto kurye Muharrem Can İncir'i konuşuyor. Üniversite öğrencisi olan ancak piyanoyu kendi imkanlarıyla çalmayı öğrenen İncir'in Mozart'ın Türk Marşı'nı çaldığı görüntüler binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

İleride piyanist olmak istediğini söyleyen İncir, "Sosyal medyadaki yorumları okuyunca gözlerim doldu. Benim gibi birçok genç var, sadece benim keşfedilmem gerekmiyor bu ülkede. Bütün gençlerin bu yola ortak olması gerekiyor" diye konuştu. İncir'in çalıştığı firmanın CEO'su ise "Kendi kendisine buralara kadar gelmiş. İşin uzmanları ile bu alanda konuşuyoruz, Can için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Özel bir şirkette kurye olarak çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir​,  son günlerin en çok konuşulan ve merak edilen ismi oldu.

BİNLERCE KİŞİ PAYLAŞTI

İncir, sipariş götürdüğü yerde piyanonun başına geçti ve Mozart'ın en bilinen eseri  'Türk Marşı'nı çaldı.

O anları cep telefonuna kaydeden bir kişi mini konseri sosyal medyada paylaştı. Söz konusu getir kuryesinin piyano performansı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

PİYANİST BURÇİN BÜKE'DEN DESTEK

Sosyal medyada yayılan videonun altına yorum yapan Sanatçı Güvenç Dağüstün, piyanist Burçin Büke’yi etiketleyerek, kurye piyaniste destek vermesini istedi. Sanatçı Nilgün Belgün de Dağüstün’ün yorumuna “Versin mutlaka Güvenç. Çok yetenekli bir çocuk” dedi.

Yorumlara yanıt veren Burçin Büke ise “Elimden ne gelirse” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya moto kurye Muharrem Can İncir'i konuşuyor - 1

"KLASİK BİR TÜRK GENCİYİM"

İncir, "Ben klasik bir Türk genciyim. Okumaya çalışan, hayatını idame ettirmeye çalışan, hayalleri yönünde ilerlemeye çalışan bir Türk genciyim. Şu an özel bir üniversitede tasarım ve modelleme bölümünde okuyorum. Hocalarım bana destek oluyor. Şu an bir dijital piyanom var. Kasımpaşa'da çalışıyorum. Beyoğlu'nda otele paket götürmeye gittiğimde piyanoyu gördüm. 'Çalabilir miyim?' dedim. Piyanoyu görünce çalmak istedim, içimde bir his doğdu çalmak için. Sorduğum zaman bana izin verdiler. Orada toplam 3 kez piyano çaldım, ilk seferinde 28 bin izlenmişti. İkinci kez gittiğimde kendileri çalmamı istedi. Çocukluğumdan beri annem babam piyano konusunda bana destek oluyordu. 8. sınıfa giderken annemin telefonundan çalıyordum, annem bunu gördü ve bana org aldı. İnternetten 100 liraya org aldık. Kendi kendime internetten çalmayı öğrendim. 1 sene org çaldım sonrasında yükselterek dijital piyano aldım" dedi.

"BENİM GİBİ BİRÇOK GENÇ VAR"

İncir, "Üniversitede konservatuvar halim vardı ama buna yönelik bir eğitimim olmadığı için tutturma ihtimalim yoktu. Gündelik olarak bilgisayar kullanan birisiyim, günümün boş zamanlarında yaptığım işleri video çekerek paylaşıyorum. Belli bir takipçiye ulaştıktan sonra sayfaların videolarımı paylaştığını gördüm. İleride piyanist olmak istiyorum. Sosyal medyadaki yorumları okuyunca gözlerim doldu. Benim gibi birçok genç var, sadece benim keşfedilmem gerekmiyor bu ülkede. Bütün gençlerin bu yola ortak olması gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada İncir'in çalıştığı firmanın CEO'su Batuhan Gültakan, "Kendi kendisine buralara kadar gelmiş. İşin uzmanları ile bu alanda konuşuyoruz, Can için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

 EN BÜYÜK HAYALİ PİYANİST OLMAK

Sipariş için gittiği otelde piyano çalarak sosyal medyada viral olan kurye Muharrem Can İncir, piyanist olma hayallerine GETİR ile birlikte yürüyecek. Kuryeliği bırakan İncir, şirketin yazılım departmanında part time çalışmaya devam edecek. İncir’in müzik eğitimine de şirket destek verecek.

GETİR kuryesi Muharrem Can İncir sipariş götürdüğü otelde piyano gördü ve çalmak istedi. Piyano'nun başına geçen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, Mozart'ın Türk Marşı'nı çaldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilip yayınlanınca sosyal medyada gündem oldu. Başarılı piyano performansıyla adından söz ettiren İncir, ünlü isimlerin ve GETİR kurucusu Nazım Salur'un da dikkatini çekti. Şirket, İncir'in müzik eğitimine destek verecek. Kuryeliği bırakan İncir şirketin yazılım departmanında da part time çalışmaya devam edecek.

Piyano çalan kuryenin hayali piyanist olmak

"Bu kadar gündem olacağımı beklemiyordum"

Ek iş olarak 1 aydır kuryelik yaptığını söyleyen üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, "Piyano çaldığım anların bu kadar gündem olacağını tahmin etmemiştim. Sipariş götürdüğüm otelde piyano gördüm. Piyanoyu çalmak istediğimi söyledim. İzin verdiler ve performansımı sergiledim. Piyano eğitimi almadım, internet üzerinden videolar izleyerek öğrendim. 10-15 parça çalabiliyorum. Fazıl Say'ı örnek alıyorum. Getir'den destekler geldi. Müzik eğitimi almam için destek olacaklar. Konservatuar okuyacağım. Kurye arkadaşlarım hayallerinin peşini bırakmasın" dedi.

Firmanın CEO'su Batuhan Gültakan da "Şirketimiz bünyesinde çalışan arkadaşımızı sosyal medyada görünce iletişime geçtik. Hikayesini dinledik, müzik eğitimi almadığını öğrendik. Müzik eğitimi almak istediğini, hayalleri olduğunu öğrendik. Biz de bu hayallerine giderken şirket olarak kendisine destek olacağız. Müzik eğitimi masraflarını üstleneceğiz. Muherrem Can'ın yeteneği var, bizde doğru ellerde hayallerine gitmesini sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 11.1.2023 21:56

İLGİLİ HABERLER