Spor
  • 14.4.2010 20:17

TÜRKİYE BEŞİNCİ OLDU

BAKÜ - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Türkiye serbest stil müsabakalarını 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamlarken, takım sıralamasında da beşinciliği elde etti.
Şampiyonanın ilk gününde 120 kiloda Fatih Çakıroğlu ile gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı, bugün de 74 kiloda Batuhan Demirçin ve 96 kiloda Serhat Balcı ile iki bronz madalya kazandı.
Takım sıralamasında Rusya 61 puanla ilk sırada yer alırken, ev sahibi Azerbaycan 50 puanla ikinci oldu. Bulgaristan'ın 42 puanla üçüncülüğü elde ettiği şampiyonada, Türkiye ile birlikte Gürcistan 34 puan topladı. Gürcistan 2 gümüş, 1 bronz madalya kazanması nedeniyle sıralamada 4. basamakta yer aldı, Türkiye beşincilikte kaldı.
Serhat Balcı, ''Burada asıl önemli başarı, Batuhan gibi genç bir kardeşimizin madalya kazanması oldu. Bundan sonra hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda daha başarılı sonuçlar almak olacak'' dedi.
Genç sporcu Batuhan Demirçin ise ilk kez A Milli Takım'da şans bulduğunu hatırlatarak, ''Altın madalya kazanmayı çok istiyordum. Fakat bronz madalya aldım. Türkiye'ye ve halkımıza bronz madalya yetmez. Onlar altın madalyaya layık. Bir daha ki şampiyonada bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER