Gündem
  • 25.5.2013 23:23

Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir iktidar var...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi getirirlerse getirsinler, kimin aracılığıyla baskı kurmak isterlerse kursunlar, ben bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için yolumdan dönmem" dedi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Yeşildere Mahallesi'nde yapılan Zeytinköy Kültür Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, kendisi anons edilirken çalan 10. Yıl Marşı'nın yazılmasını sağlayanların, Türkiye'yi her alanda kalkındırmaya inançlı ve kararlı olduğunu söyledi.

Marşın yazılmasını sağlayanların, bağımsız Türkiye'yi kurduklarını ve arkasında durduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlar ülkeyi demir ağlarla ördüler. Onlar kimseye avuç açmadılar. En önemlisi kul hakkı yemediler. Onlar Türkiye Cumhuriyet'ni kurdular. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada saygın kıldılar. Onlar sokakta karşılaştıkları insanların özgürce konuşmasını, yargı bağımsız olacak ve herkesin adelet arayacağı bir Türkiye yaratmak için yola çıktılar. Bugün geldiğimiz noktada özgür bir Türkiye, medya, bağımsız bir yargı var mı? Ben de biliyorum olmadığını" dedi.

Türkiye'nin sorunlarını çözmenin vatandaşların elinde olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu sorunu çözmek için mücadele vermek bana düşüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi getirirlerse getirsinler, kimin aracılığıyla baskı kurmak isterlerse kursunlar, ben bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için yolumdan dönmem. Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir iktidar var. Herkesin bunu çok iyi bilmesini isterim. Defalarca söyledim. Sayın Başbakan sen hangi ülkenin başbakanısın? Çık açıkça 'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım" de... Diyebiliyor mu? Hayır. Niye diyemiyor? Neyin derdi var senin kafanda? Çözemediğin sorun nedir senin? Ülkemizin insanları, cumhuriyetimiz, bayrağımız, vatanımız güzel... Senin alıp veremediğin nedir? Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum."

Etnik kimliği ne olursa olsun herkesi kucakladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in otobüste gelirken kendisine Türk Telekom'a ait bir belge verdiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, bu belgenin uyruk kısmında "Türkiye Cumhuriyeti" yerine "Türkiye" yazdığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ni hangi gerekçeyle demiyor? Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil mi? Niye yazmıyorlar bunu? Türkiye Cumhuriyeti adını onlara yazdıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kestiği kültür merkezini gezdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER