Gündem
  • 31.5.2021 16:19

Türkiye’deki Açık Hava Müzeleri

Muhteşem bir gezi yapmak istiyorsanız gezilebilecek yerler listesine mutlaka açık hava müzelerini de ekleyin. Ülkemizde her yıl yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilen çok sayıda açık hava müzesi bulunuyor. Bu müzeler arasında en çok tercih edilenleri ise sizlere şu şekilde aktarabiliriz:

Efes Antik Kenti

Kuşkusuz ülkemizin en ünlü ve aynı zamanda en etkileyici antik kenti Efes Antik Kenti’dir. Geçmişi M.Ö. 6000 yıllarına kadar uzanan bu antik kent kendinizi bir anda bambaşka bir atmosfer içerisinde bulmanızı sağlıyor. Bu arada Efes Antik kenti Selçuk'a 3 km uzaklıkta bulunuyor.

Bergama Antik Kenti

Bu antik kentin Sağlık tanrısı Asklepios'un kenti olarak anıldığını bilmeyenler için aktaralım. Tarihte ilk defa hastanenin kurulduğu yer yani dünyadaki ilk tedavi merkezi olması, bu antik kenti çok daha özel kılıyor. Antik kent içerisinde kral sarayları, tapınaklar, kütüphane, su yolları ve teraslar bulunduğundan 1 tam gününüzü ayırsanız bile gezmeyi bitiremeyebilirsiniz. Geçmişe harika bir yolculuk yapmak isterseniz bu antik kenti mutlaka siz de gezmelisiniz.

Aphrodisias Antik Kenti

Geçmiş dönemin tiyatrosu ve aynı zamanda heykel okulu olan bu antik kent içerisinde benzersiz heykeller görme şansınız bulunuyor. Aynı zamanda o dönemde bir edebiyat ve bilim merkezi de olan bu antik kentin kuruluşu M.Ö. 5000'li yıllara kadar uzanıyor. Antik kent içerisinde Piskopos sarayı, Aphrodite Tapınağı, stadyum, tiyatro, hamamlar, nekropol ve odeon görülebilir.

Perge Antik Kenti

Ülkemizde bulunan en güzel Roma dönemi mimari yapılarını barındıran bu antik kent M.Ö. 1200 yıllarında kuruldu. Mermer kent olarak da anılıyor olmasının nedeni ise çok sayıda mermer yapının mevcut olmasıdır. Perge Antik Kenti, Antalya kent merkezine sadece 38 km uzaklıkta bulunuyor ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Eğer bu antik kentleri ve çok daha fazlasını gezmek isterseniz rent a car hizmetlerinden faydalanın. Otokirala.com adresine tıklamanız durumunda gayet makul rakamlarla araç kiralama şansından siz de faydalanabilirsiniz. Acele edin ve araç kiralama işlemlerini bir an önce tamamlayarak çantanızı hazırlamaya başlayın.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2021 16:20

İLGİLİ HABERLER