Gündem
  • 28.4.2007 16:11

"TÜRKİYE'DE NE VARSA KKTC'DE DE OLACAK"

MESUT GÜNSEV
GİRNE- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Posta Dairesi ile Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü arasında kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.


Protokole göre KKTC'de 4 merkezde ve şubede 800 bin Amerikan Doları tutarında otomasyon sistemi kurulacak. Sistem 6 ay içerisinde devreye girecek. Protokol dün akşam Mercure Accor Otel'de düzenlenen imza töreninin ardından KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım iki ülke arasında yapılan anlaşma hakkında basına açıklamada bulundu.


Usar törende yaptığı açıklamada, kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik protokolün hayata geçmesiyle Posta Dairesi'nin otomasyon sistemine kavuşarak ülkedeki posta hizmetlerinin belli bir kalite ve standarta kavuşacağını söyledi. Protokol çerçevesinde Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından KKTC'deki 4 merkez ve 4 şubede 800 bin Amerikan Doları tutarında otomasyon sistemi kazandırılacağını belirten Usar, sistemin 6 ay içerisinde hizmete
gireceğini belirtti. Bakan Usar, Türkiye ile KKTC arasında son 3 yılda 17 bin havale gerçekleştiğini ancak otomasyon sisteminin olmayışı nedeniyle bunun16 bininin hedefine ulaşamadığını belirterek sistemin hayata geçmesiyle iki ülke posta daireleri arasında on-line bağ kurulacağını söyledi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı açıklamada, Türkiye de On-line posta hizmetlerinin tarihçesi ve bugün ulaşılan seviye hakkında bilgi vererek söz konusu sistem sayesinde Türkiye'de ayda yaklaşık 18 milyon kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetleri gerçekleşmekte olduğunu kaydetti.


"Türkiye'de ne varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de o olacaktır" diyen Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs'a yapılacak yeni yatırımlarla Türkiye ile KKTC arasında haberleşme alanında ayrı bir kolaylık ve avantajın sağlanacağını söyledi. Kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik protokolün Kıbrıs Türk halkına hayırlı olması dileğinde bulunan Yıldırım, bir gün kalacağı KKTC'de çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılacağını belirterek, son yıllarda kalkınma hızı
artan Türkiye ve KKTC'de haberleşme, enerji ve ulaşım alanlarında vatandaşlara en iyi hizmetin sunulması için alt yapı yatırımlarına devem edileceğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER