"TÜRKİYE'DE NE VARSA KKTC'DE DE OLACAK"

2 dk okuma
"TÜRKİYE'DE NE VARSA KKTC'DE DE OLACAK"

Hızlı Özet

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Posta Dairesi ile Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü arasında kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.

MESUT GÜNSEV
GİRNE- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Posta Dairesi ile Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü arasında kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.



Protokole göre KKTC'de 4 merkezde ve şubede 800 bin Amerikan Doları tutarında otomasyon sistemi kurulacak. Sistem 6 ay içerisinde devreye girecek. Protokol dün akşam Mercure Accor Otel'de düzenlenen imza töreninin ardından KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım iki ülke arasında yapılan anlaşma hakkında basına açıklamada bulundu.



Usar törende yaptığı açıklamada, kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik protokolün hayata geçmesiyle Posta Dairesi'nin otomasyon sistemine kavuşarak ülkedeki posta hizmetlerinin belli bir kalite ve standarta kavuşacağını söyledi. Protokol çerçevesinde Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından KKTC'deki 4 merkez ve 4 şubede 800 bin Amerikan Doları tutarında otomasyon sistemi kazandırılacağını belirten Usar, sistemin 6 ay içerisinde hizmete
gireceğini belirtti. Bakan Usar, Türkiye ile KKTC arasında son 3 yılda 17 bin havale gerçekleştiğini ancak otomasyon sisteminin olmayışı nedeniyle bunun16 bininin hedefine ulaşamadığını belirterek sistemin hayata geçmesiyle iki ülke posta daireleri arasında on-line bağ kurulacağını söyledi.



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı açıklamada, Türkiye de On-line posta hizmetlerinin tarihçesi ve bugün ulaşılan seviye hakkında bilgi vererek söz konusu sistem sayesinde Türkiye'de ayda yaklaşık 18 milyon kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetleri gerçekleşmekte olduğunu kaydetti.



"Türkiye'de ne varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de o olacaktır" diyen Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs'a yapılacak yeni yatırımlarla Türkiye ile KKTC arasında haberleşme alanında ayrı bir kolaylık ve avantajın sağlanacağını söyledi. Kayıtlı posta, on-line havale ve tahsilat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik protokolün Kıbrıs Türk halkına hayırlı olması dileğinde bulunan Yıldırım, bir gün kalacağı KKTC'de çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılacağını belirterek, son yıllarda kalkınma hızı
artan Türkiye ve KKTC'de haberleşme, enerji ve ulaşım alanlarında vatandaşlara en iyi hizmetin sunulması için alt yapı yatırımlarına devem edileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 2622 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan kararlılık mesajı: Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde gençlerin huzuru var
Gündem

Erdoğan'dan kararlılık mesajı: Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde gençlerin huzuru var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10764 Görüntüleme
İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek
Gündem

İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında Tarsus'taki çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, 312 kilometrelik hattın yalnızca bölgesel ulaşımı hızlandırmayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası taşımacılık gücünü artıracak stratejik bir koridorun temelini oluşturacağını söyledi.

Habervitrini13166 Görüntüleme
İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni
Gündem

İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni

Gazze şehrindeki camilerden hoparlörlerle yapılan anonslarla Kassam Tugayları Başkomutanı Haddad'ın vefat ettiği duyuruldu.

Habervitrini13038 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı
Gündem
#siyaset#Güncel#Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı

Kazakistan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den AK Parti'ye geçen belediye başkanları konusunu değerlendirdi. Erdoğan, ilerleyen dönemde partilerine yeni isimlerin katılabileceğine dair bir işarette bulundu.

Habervitrini10656 Görüntüleme