Asayiş
  • 24.9.2022 15:33

Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha

İçişleri duyurdu! Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'ya peş peşe darbeler indirmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı son olarak Eren Abluka-34 operasyonunda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık teröristlerin turuncu ve gri kategoride olduğunu duyurdu.

Eren Abluka-34 Operasyonu kapsamında; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Dicle ilçesi Görese Dağı kırsalında faaliyet gösteren ve eylem hazırlığında olduğu öğrenilen BTÖ mensuplarına yönelik 20 Eylül 2022 tarihinde, Jandarma SİHA ve Atak helikopteri destekli Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekât birliklerince yapılan operasyon neticesinde, 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmişti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terör Arananlar Listesinde 1 Milyon TL'ye kadar ödülle "Turuncu" kategoride yer alan Dicle Botan kod adlı Hacer Suçin olduğu, Teröristlerden diğerinin, Sözde Orta Saha Amed Eyalet Karargâhında faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesinde 1 Milyon TL'ye kadar ödülle "Turuncu" kategoride yer alan, Diren Wan kod adlı Aliye Kiye olduğu, Son teröristin ise, Sözde Orta Saha Amed Eyaleti Brüsk Alanı'nda faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesi'nde 500 Bin TL'ye kadar ödülle GRİ kategoride yer alan, Amed Ader kod adlı Hatice Ay olduğu belirlendi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2022 22:56

İLGİLİ HABERLER