Asayiş
  • 10.9.2013 12:24

Tutuklama kararından sonra Eruygur böyle oldu!

Tutuklama kararı gereğince polisler Şener Eruygur'un konutunun bulunduğu Fenerbahçe Orduevi'ne bu sabah ambulansla gitti. Karar Eruygur'a tebliğ edildi. Bu süreçte tansiyonu düşen Eruygur'a tansiyon ilaçları verildi. Eruygur'un sakinleşmesinin ardından ambulansla adliyeye götürülecek, oradan da tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderilecek.

Ergenekon davasının karar duruşmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan emekli Orgeneral Şener Eruygur, adliyeye getirildi.

Sabah saatlerinde evinden doktor ve ambulans eşliğinde çıkan Eruygur, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu 7. kata çıkarılan Eruygur'un işlemleri sürüyor.

Ergenekon davasında, emekli Orgeneral Şener Eruygur'a, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapis cezası verilmişti.

Eruygur, "Kişisel verileri ele geçirme" suçundan 5 yıl 10 ay, "Yasaklanan bilgileri temin etme" suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.                                                                                                                                                       Ergenekon davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki yakalama kararı kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hastaneye kaldırıldı.
Eruygur, sağlık sorunları nedeniyle doktor eşliğinde ambulansla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Güvenlik önlemleri altında adliyenin otoparkından içeri alınan Eruygur, Adli Tabiplik’te muayeneden geçirildi. Eruygur daha sonra Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk edildi. Yine yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan Eruygur, hastaneye götürüldü. Avukatının da eşlik ettiği Eruygur, hastane önünde yaklaşık 15 dakika ambulansta bekletildi. Eruygur daha sonra acil servisten içeri alındı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER