Dünya
  • 4.11.2020 10:59

Twitter Trump'ın kazandık açıklamasını engelledi

ABD'deki başkanlık seçimlerinde kıyasıya yarış sürerken, adaylar taktik gereği seçmenlerine çağrı yaptı. Demokrat Joe Biden, Delaware'de "Kazanacağız. Zafer bizim açıklaması" yaparken, Cumhuriyetçi Trump birkaç dakika sonra rakibine yanıt verdi ve Demokratları "seçimi çalmakla" suçladı.

Başkanlık seçimlerine favori aday olarak giren Joe Biden, eyaletlerden sonuçlar gelirken, destekçilerinin karşısına çıktı. "Geldiğimiz noktadan" memnunuz mesajı veren Biden, özetle şunları söyledi:

"Arizona'yı kazandığımızdan eminiz. Wisconsin ve Michigan konusunda da yol aldık. Oyları saymak uzun sürecek ama Pennsylvania'yı da kazanacağız. Seçimlerin sonuçlarını yarın sabaha kadar öğrenemeyebiliriz. Ama ben sonuçlar hakkında çok iyi şeyler hissediyorum. Hepinize minnettarım, tüm destekçilerime. Kazanacağız. Zafer bizim."

Biden'ın bu sözlerine rakibi Trump'tan jet yanıt geldi. Suçlayıcı bir tavır takınan ABD lideri, Demokratları "seçimi çalmaya çalışmakla" itham etti.

Trump'ın paylaşımı şöyle: "Öndeyiz ama seçimi çalmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Sandıklar kapandıktan sonra oy kullanılamaz. Bu gece bir açıklama yapacağım. Büyük galibiyet."

Son dakika... ABD seçimleri sırasında bomba gelişme: Trumpın mesajına engel

Twitter ise paylaşımın hemen ardından Trump'ın tweet'ine bir uyarı metni ekledi. Twitter, Trump'ın mesajındaki içeriğin bir kısmının ya da tümünün tartışmalı olduğunu belirterek, tweet'in "bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendirmede bulunma ihtimaline" dikkat çekti. 

Güncellenme Tarihi : 4.11.2020 11:00

İLGİLİ HABERLER