Asayiş
  • 9.4.2010 18:16

"ÜÇ KURUŞ İÇİN" CANLARINDAN OLDULAR

YALOVA - Yalova'da tekstil fabrikasına işçi taşıyan servis midibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 5 ve yaralanan 17 işçinin, mesaiye kaldıkları öğrenildi.
Ailelerini geçindirmek ya da aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çalışan çoğu kadın 22 işçi, gece fazla mesaiye kaldı. Ancak mesai sonrası, kaza nedeniyle işçilerden bir bölümü evine dönemedi.
İşçilerden Nermin Irmak (42) ve kızı Kader Boztepe'nin (18) aynı fabrikada birlikte çalıştıkları öğrenildi. Bir süre önce eşinden boşanan, kızı ve oğluyla yaşayan Nermin Irmak'ın, geçim sıkıntısı nedeniyle kısa süre önce işe başladığı bildirildi.
İlköğretim okulu mezunu kızı Kader Boztepe'nin ise okumayı çok istemesine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremediği ve çalışmaya başladığı belirtildi.
Necmiye Deniz'in (41) de eşi Almanya'da çalıştığı için Bahar ve Berk adlı iki çocuğuyla Yalova'da yaşadığı, çocuklarının eğitimine katkı sağlamak için 5-6 ay önce işe başladığı öğrenildi.
Anne ve babasıyla yaşayan Nevin İşcan'ın (45) hiç evlenmediği, ailesinin otobüsü olduğu, ancak işler iyi gitmeyince iflas ettikleri, önce dondurmacıda çalışan İşcan'ın, daha sonra tekstil fabrikasında çalışmaya başladığı kaydedildi.
Ebru Yavuzdeğer'in (35) ise 13 yıl önce evlenerek Romanya vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçtiği, eşi pişmaniyecide çalışan kadının 12 yaşındaki oğlu İhsan'ın eğitimine katkı sağlamak için çalıştığı öğrenildi.
Nermin Irmak ve kızı Kader Boztepe, Necmiye Deniz ve Nevin İşcan'ın cenazeleri bugün toprağa verilecek. Ebru Yavuzdeğer'in cenazesi, Romanya'daki kardeşlerinin gelmesi için yarın defnedilecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:52

İLGİLİ HABERLER